Upålidelige IMDb-ratings: Downvoting er en trussel, Hollywood må tage alvorligt

Upålidelige IMDb-ratings: Downvoting er en trussel, Hollywood må tage alvorligt

Om en film får succes, kommer selvsagt an på flere forskellige parametre, men man skal ikke undervurdere brugerratingen på verdens største filmsite IMDb, der utvivlsomt er en vigtig rettesnor for mange, når de skal vælge, hvilken film de skal se i biografen eller hjemme på sofaen.

Derfor er det stærkt bekymrende, at IMDb-anmeldergennemsnittene nu er blevet genstand for det, der også hærger resten af internettet: Hackere og trolls.

Terry Georges nye film ‘The Promise’ med Oscar Isaac og Christian Bale er efter alt at dømme blevet ramt af et cyber-angreb med politisk motiv.

Filmen handler om et kontroversielt emne, ’det glemte folkemord’ i det osmanske rige i 1915, hvor mere end 1,5 millioner armeniere blev dræbt – et blodbad, Tyrkiet i dag ikke anerkender som et folkemord.

’The Promise’ havde premiere på Toronto Film Festival i september sidste år, og efter visningen – inden brugerne overhovedet havde mulighed for at gå til tasterne – røg der omkring 100.000 1-stjernede anmeldelser ind på IMDb.

»Alt, hvad jeg ved, er, at vi var i en sal med cirka 900 pladser med bifald til sidst, og at der så var næsten 100.000, der påstod, at filmen ikke var god«, siger producer Mike Medavoy til The Hollywood Reporter.

Der har kørt online-kampagner mod filmen i noget tid. Blandt andet på Incisozluk, en tyrkisk udgave af forummet 4chan, hvor der, groft oversat, blev skrevet: »Venner, Hollywood laver en stor film om det såkaldte armenske folkedrab, og traileren er allerede blevet set 700k gange. Vi bliver nødt til at gøre noget. Øjeblikkeligt«.

Filmen havde efterfølgende en elendig rating på 1,8. »De ved, at IMDb ratingen vil blive ved filmen for altid«, siger producer Eric Esrailian til The Hollywood Reporter, for det er supersvært, at få en film op på en god karakter, efter så mange har downvoted den. »Det er en form for censur, egentlig«

I skrivende stund er filmens rating på IMDb kommet op på 5,8, hvilket dog er relativt lavt taget i betragtning af, at 53,4% har givet filmen topkarakteren 10. Det antyder, at der udspiller sig en kamp om ratingen, hvor ingen af fløjene umiddelbart har rent mel i posen.

Og i hvert fald er downvoting en trussel, som Hollywood skal tage alvorlig stilling til.

Det er ikke første gang, at en film er blevet ramt af downvoting. Sidste år gik det ud over ’Ghostbusters’s første trailer, der blev angrebet af hundredetusindvis af nedadvendte tommelfingre på Youtube, som blandt andre 4chan havde stået for at organisere. Også Amy Schumers standup-shows, ’Rogue One’ og ’Dear White People’ har været ramt.

Læs også: Skuespiller sviner kritiker, der ødelagde hans films perfekte Rotten Tomatoes-score

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af