Efter ‘Valhalla’-filmatiseringen: Disse danske tegnefilm og -serier bør blive filmatiseret

Efter ‘Valhalla’-filmatiseringen: Disse danske tegnefilm og -serier bør blive filmatiseret

Ved første øjekast er det en kuriøs opgave: Peter Madsens sublime tegneserie og -film-fortolkning af de nordiske guders univers i ‘Valhalla’-serien skal omsættes til en spillefilm – den største danske fantasy-satsning nogensinde. Fenar Ahmad har fået instruktørstolen, Roland Møller skal spille Thor og Reza skal spille jætteungen Quark.

Med den besætning og beskrivelse kan vi dog ikke andet end at glæde os til at se resultatet, der utvivlsomt nok skal blive interessant. Når(!) filmatiseringen af ‘Valhalla’ bliver en succes, får den danske filmbranche utvivlsomt blod på tanden.

Derfor har vi klaret benarbejdet for dem og lavet fem hurtige pitches på danske tegneseriestriber og tegnefilm, der også sagtens kan klare springet til det store lærred.

dfi_20081004-094805-7

Bennys Badekar

Tagline: I en bedre verden

Instruktør: Susanne Bier

Et tragisk familiedrama udspiller sig i en københavnsk forstad, hvor hovedpersonen Bennys fortællinger gang på gang bliver afvist af hans forældre som en livlig fantasi. Hans fortællinger om ornitologen i Utterslev Mose, der i hvert fald ikke er børnelokker og hans udsyrede relation til en fyr, der hedder “Blæksprutten” bliver afvist som det pure opspind. Plottwist til sidst: Benny har druknet sig selv i sit badekar.

Cast: Christopher lander sin første filmrolle som Benny. Filmen kan snildt sættes op på Østre Gasværk efterfølgende.


huskmitnavnsatire

HuskMitNavn

Tagline: Galgenhumoristisk satire i ‘Sin City’-stil

Instruktør: Thomas Villum Jensen

HuskMitNavns pun-fyldte og underfundige univers fra Politikens lørdagssektioner omsættes til en antalogi-film med en sparsom farvepalet. Gadens og byens livsstykker væves sammen i et ironisk net af tilfældigheder, men alle kæmper mod det samme monster: Frygten for at blive opslugt af skæbnens trivialiteter. Universet er karikeret og naivistisk, men personkarakteristikkerne spot on.

Cast: Frank Hvam, Sofie Gråbøl og Frederik Cilius.

Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

still-1-8-800x450

Thomas og Tim

Tagline: ‘Boyhood – bare dobbelt så god’

Instruktør: 

Et coming of age-drama filmet over 12 år, men med to brødre, der forsøger at uddrage mening fra den mærkelige verden, de er født ind i og overkomme livets små og store udfordringer. De flytter lidt rundt og har en hund. Derudover sker der ikke så meget.

Cast: Kesi (Thomas), Lord Siva (Tim) og Kwamie Liv (Frida).


Wulffmorgenthaler

Wulffmorgenthaler

Tagline: ‘Se, uden hænder’

Instruktør: Tim Burton

Wulffmorgenthalers tegneserie-univers er allerede blevet omsat til både et live-dukkeshow og en animeret serie om pandaer. Men med Tim Burton ved roret kan det endelig blive omsat til den ultraskarpe farveeksplosion af en 3D-biografoplevelse, det har fortjent – helt uden Dolph-landeplagen og overgjorte pandaer. Den sparsomme, hysterisk morsommehistorie er et jam over Burtons ‘Big Fish’ og en række sorthumoristisk tableauer kædet sammen af en døende mands sidste medicin-inducerede feberkramper.

Cast: Iben Hjejle laver en Cate Blanchett og spiller alle roller.


RasmusKlumpTheHorror

Rasmus Klump

Tagline: ‘Jeg snakker ikke om, hvad den her film handler om’

Instruktør: Nicolas Winding Refn

Inspireret af Disneys kød og blod-opdateringer af eksempelvis ‘Junglebogen’ bliver Rasmus Klump tilpasset en mere moden målgruppe i form af en langt mindre uskyldig version af den søfarende bjørn. Det ender i et grotesk, animalsk motion capture action/horror-brag, hvor tematikker som overdreven pandekagespisning (‘Bleeder’ bliver til ‘Feeder’), vanvittige maritime forfølgelsesløb på det gode skib Mary (‘Drive’ bliver til ‘Sail’) og intern rivalisering (‘The Neon Demon’ bliver til ‘The Neon Penguin’) tilsammen danner et farverigt, men forstyrret univers.

Cast: Kim Bodnia som Rasmus Klump, Danica Curcic som Pingo og John Turturro som Pelle. Tom Hardy er Skæg.

Læs også: Fenar Ahmad filmatiserer ‘Valhalla’ med Roland Møller som Thor