»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Jessica Chastain »alarmeret« over kvindeskildringerne under Cannes-festivalen

Jessica Chastain »alarmeret« over kvindeskildringerne under Cannes-festivalen
Jessica Chastain under juryens pressemøde efter vinderceremonien – flankeret af instruktørerne Pedro Almodóvar og Paolo Sorrentino.
Foto: Andreas Rentz/Getty Images

Sofia Coppola vandt prisen for Bedste Instruktør for ‘The Beguiled’ som den blot anden kvinde i historien, mens skotske Lynne Ramsays ‘You Were Never Really Here’ vandt to priser, for bedste manuskript og mandlige skuespiller.

Ridser man lidt i overfladen, efterlod repræsentationen af kvinder i festivalens hovedkonkurrence dog meget tilbage at ønske. Det mener den amerikanske skuespillerstjerne Jessica Chastain, der var en af årets ni jurymedlemmer, der valgte årets vindere.

»Det er første gang, jeg har set 20 film på 10 dage, og hvad jeg virkelig tog med fra denne oplevelse er, hvordan verden ser på kvinder«, sagde Chastain under juryens pressemøde i går aftes.

»Det var ret alarmerende for mig, for at være ærlig. Der var i den grad undtagelser. Jeg var overrasket over repræsentationen af kvinder på film«.

»Jeg tror, at hvis vi inkluderer flere kvindelige historiefortællere, så håber jeg, at vi får flere kvinder, som jeg ser i mit eget hverdagsliv. De reagerer ikke bare på mænd omkring dem. De har deres eget point of view«, sagde hun, formentlig med reference til film som ‘In the Fade’, ‘The Beguiled’, ‘Radiance’ og ‘L’amant Double’, der nok har stærke kvindelige hovedfigurer, hvis udvikling i løbet af filmene dog i høj grad er relateret til mandlige bikarakterer.

Chastain blev bakket op af andre kvindelige jurymedlemmer, heriblandt ‘Toni Erdmann’-instruktør Maren Ade. Og da snakken nu alligevel var på mangfoldighedsspørgsmålet, tilføjede Will Smith:

»Et par sorte folk ville heller ikke skade. Det snakker vi om en anden gang!«.

Læs også: De 10 bedste film, vores filmredaktør så på Cannes-festivalen

Læs også: De største what-the-fucks under Cannes-festivalen