Lena Dunham giver alternative vægttabsråd til sladderblad, der udnytter hendes vægttab

Lena Dunham giver alternative vægttabsråd til sladderblad, der udnytter hendes vægttab
Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images

Ja, den kropspositivistiske skuespillerinde Lena Dunham har smidt nogle kilo. Og det er sådan noget sladderspalterne savler over, fordi vægttabet er let at få til at fremstå hyklerisk, når hun offentligt kæmper for, at man skal holde af sin krop uanset form og udseende.

Det er højest sandsynligt også det en redaktionsmedarbejder på sladderbladet/livsstilsmagasinet US Weekly har tænkt, da vedkommende har placeret Lena Dunhams billede ved siden af 20 vægttabstips, som stjerner bruger.

Men Dunhams vægttab skyldes altså ikke en spritny juicekur hun har fået anbefalet i Goop eller et fitness-abonnement for den sags skyld. Hun har tidligere udtalt, at hun psykisk har været igennem en hård periode med angst, kvalme, smerter, manglende appetit og komplikationer i forbindelse med hendes sygdom endometriose.

Det lader hun helt tydeligt US Weekly vide i en rimelig skarp Instagram-post.

20 slimdown diet tips! 1. anxiety disorder * 2. resultant constant nausea 3. an election that reveals the true depths of American misogyny 4. constant sweaty dreams of dystopian future 5. abdominal adhesions pinning ovary below uterus * 6. baseless but still harrowing threats to physical safety online and through smail mail 7. watching institutions you love from Planned Parenthood to PBS be threatened by cartoon mustache-twirling villains 8. finally realizing superheroes aren't real (specifically the X-Factor, really thought they'd handle this) 9. marching your ass off 10. a quiet rage that replaces need for food with need for revenge 11. sleeping 19 hours a day 12. realizing that even the liberal media wants dem clicks no matter whut 13. worrying ceaselessly about the health and safety of women you know and women you don't 14. realizing who ya real friends are 15. having to switch from Uber to Lyft (lots of calories burned trying to understand a new app, then even more trying to understand if the conflict was resolved) 16. bladder spasms, urinary frequency and urgency * 17. having your phone number leaked and violent images texted to your phone by randos under names like VERYFATCHUCKYBOY@creepz.com 18. keeping your back arched against the wind 19. um, who the fuck cares? 20. I have no tips I give no tips I don't want to be on this cover cuz it's diametrically opposed to everything I've fought my whole career for and it's not a compliment to me because it's not an achievement thanx * Star indicates a pre-existing condition

Et opslag delt af Lena Dunham (@lenadunham) den

Nummer tyve er helt ekstrem Lena Dunham’sk.

Læs også: Farvel til ’Girls’: Tak for grimme venskaber, uperfekte mænd og aldrig mere bh-sex på amerikanske tv-kvinder