’American Gods’-stjerne Ricky Whittle: »Nu venter jeg bare på James Bond«

’American Gods’-stjerne Ricky Whittle: »Nu venter jeg bare på James Bond«
Ian McShane og Ricky Whittle i 'American Gods'
Ricky Whittle har fået sit helt store gennembrud med karakteren Shadow Moon i serien ’American Gods’. Men det er ikke sket uden sværdslag.

Det har ikke været nogen helt let opgave for den britiske skuespiller Ricky Whittle at tage opgaven at spille Shadow Moon i adaptionen af Neil Gaimans kultroman ’American Gods’ på sig.

For det første skulle han gennem fem måneders intens audition, før han landede rollen i serien, der kan ses på Amazon Prime. For det andet kendte han overhovedet ikke til Neil Gaimans bøger, før han mødte op til den indledende audition. Og for det tredje er de mange fans verden over af Gaimans litterære adventure-univers en hardcore flok, som bestemt ikke er lette at tækkes.

»Da de første episoder af ’American Gods’ rullede over skærmene i USA fik jeg enormt mange henvendelser fra de her passionerede fans, som har deres helt eget personlige forhold til både bogen ’American Gods’, men også til selve karakteren Shadow Moon«, siger Ricky Whittle, da vi fanger ham til en kort telefonaudiens.

»Mange af dem har et klart, entydigt billede af, hvordan Shadow Moon ser ud, taler og opfører sig i det hele taget. En enkelt af fansene skrev direkte til mig: ’Don’t fuck it up’. Så det håber jeg ikke, jeg har gjort«.

Ricky Whittle

Ricky Whittle (Foto: Michael Buckner/Getty Images for Wonderwall)

Den britiske muskelmand begyndte oprindelig sin karriere som model for Reebok i de tidlige 00’ere, og siden er han primært blevet kendt for sit spil i det postapokalyptiske seriedrama ’The 100’.

Whittle er netop nu i USA for at afslutte en lang presse-turne for ’American Gods’, og som han konstaterer, så har han nok gjort et eller andet rigtigt. For både anmeldere og de indædte fans af Neil Gaimans kultroman har sendt alskens rosende ord i retning af den 35-årige skuespiller.

’American Gods’ tager sin begyndelse, da småforbryderen Shadow Moon løslades efter at have afsonet tre års fængsel. Kort før løsladelsen dør hans kone Laura i et biluheld, og under en flyvetur på vej til begravelsen møder Shadow Moon den gådefulde Mr. Wednesday (spillet af Ian McShane, især kendt fra ’Deadwood’), der giver ham job som altmuligmand.

Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Herfra tager serien os med ud på et magisk roadtrip, en slags overnaturlig odysse, gennem USA, og hurtigt viser det sig, at Wednesday er en mand med en mission. Han er i virkeligheden en gammel gud, Odin, der rekrutterer alverdens glemte, overnaturlige væsner til en sidste kamp mod de moderne guder i en tid, hvor teknologi og medier har taget over.

Bag ’American Gods’ står duoen Bryan Fuller og Michael Green, der også har skabt serien ’Hannibal’, hvor danske Mads Mikkelsen som bekendt har en vægtig rolle.

American Gods Season 1 2017

At Ricky Whittle overhovedet kom i betragtning til rollen som Shadow Moon skyldes, at kanalen bag serien, Starz, lavede et opslag, hvor fans af Neil Gaiman kunne komme med deres bud på, hvem der skulle have rollen.

»Rigtig mange skrev mit navn, og jeg tror, at holdningen var, at jeg især mindede om Shadow Moon i min fysiske fremtoning. Mange har nok set mig i ’The 100’, hvor jeg spiller en stærk kriger, som ikke siger så meget«, fortæller Ricky Whittle på telefonlinjen fra USA.

Herefter fulgte altså en fem måneder lang audition-proces, hvor den britiske skuespiller og instruktørerne sammen udfoldede et nyt perspektiv på karakteren Shadow Moon.

»Jeg vidste intet om Neil Gaimans litteratur, før vi begyndte. Jeg begyndte at læse hans bøger, da vi gik i gang med indspilningerne, men instruktørerne stoppede mig. De ville gerne have, at jeg selv fandt frem til min version af Shadow Moon uden at være for påvirket af Gaimans utrolige univers. Derfra har jeg tilføjet noget nyt og nogle kerneelementer i karakteren. Han er, for mig, en slags Superman. Eller Batman«, siger Whittle.

Netop i denne weekend bliver det sidste afsnit af første sæson af ’American Gods’ sendt i USA. For den britiske skuespiller har serien åbnet en helt ny verden op i den amerikanske filmindustri, og lige nu sidder han og tygger på de utallige tilbud, han har modtaget.

»’American Gods’ er helt klart det største, jeg har været med i. Når vi er færdige her, så har jeg lavet presse nonstop i et år og rejst rundt i hele verden og fortalt om Shadow Moon. Nu kan jeg kigge på filmprojekter sammen med min agent. Men vi er enige om, at jeg ikke skal hoppe ud i hvad som helst. Det skal være det rigtige tilbud. Og hvis det ikke kommer, venter jeg bare på, at de ringer om den der rolle som James Bond«, siger Ricky Whittle.

Læs også: Anmeldelse af ‘American Gods’