»En nyklassiker inden for homofilmen« – se ’God’s Own Country’ på C More

Chloë Grace Moretz er »frastødt« over Snehvide-films bodyshaming-marketing

Chloë Grace Moretz er »frastødt« over Snehvide-films bodyshaming-marketing
Foto: Rabbani and Solimene Photography /Getty Images

Den kommende, animerede nyfortolkning af ‘Snehvide’-eventyret ‘Red Shoes and the 7 Dwarfs’ endte i noget af et stormvejr i går, på grund af en plakat hvor en kraftig version af titelkaraktereren blev flankeret af taglinen: »Hvad hvis Snehvide ikke længere var smuk?« At overvægt skulle være skønhedens antitese, var med god grund et postulat, der vakte harme og forundring på de sociale medier. Filmens første teaser gjorde det ikke bedre.

Det kom derfor også som lidt af en overraskelse, at ‘Red Shoes and the 7 Dwarfs’ har modellen, feministen og LGBT-rettighedsfortaleren Chloë Grace Moretz i hovedrollen. Filmens formodede budskab stemte meget dårligt overens med hendes værdier.

I kølvandet på polemikken har hun også kritiseret reklamekampagnen og det sydkoreanske filmstudie Locus, der står bag filmen.

Annonce

En repræsentant fra Locus har ifølge Entertainment Weekly undskyldt for og sidenhen droppet kampagnen.

Læs også: Nyfortolkning af ‘Snehvide’ får seriøse høvl for skamløs bodyshaming