Efter 17 års produktionshelvede: Terry Gilliams ‘Don Quixote’ er endelig færdig

Efter 17 års produktionshelvede: Terry Gilliams ‘Don Quixote’ er endelig færdig

Det var filmen, man aldrig regnede med ville se dagens lys.

Terry Gilliams historisk uheldsramte eventyr-filmatisering inspireret af mastodontromanen ’Don Quixote’ har været undervejs siden år 2000, skiftet cast adskillige gange og sågar affødt dokumentaren ’Lost in La Mancha’ i 2002 om den skæbnesvangre vanvidsproduktion i Spanien.

Men nu skulle den altså være god nok. Gilliam – Monty Python-medlem og ’12 Monkeys’-instruktør – har langt om længe afsluttet optagelserne på ’The Man Who Killed Don Quixote’, der nu afventer premieredato i 2018.

»Beklager den lange tavshed. Jeg har haft travlt med at pakke bilen og er på vej hjem … Muchas gracias til teamet og alle, der har troet på os. QUIOXTE VIVE!« skrev Gilliam i dag på Facebook.

’The Man Who Killed Don Quixote’ har fået Adam Driver i hovedrollen som en tidsrejsende ung mand, Toby, og Gilliam-veteranen David Pryce som den titulære, lansebærende Quixote med en forkærlighed for at bekæmpe vindmøller. Stellan Skarsgaard og Olga Korylenko er ligeledes at finde på rollelisten.

Tilbage i tidernes morgen var Johnny Depp og dengang partner Vanessa Paradis tilknyttet filmen, og Depp nåede at indspille en stor portion af Gilliams originale materiale inden produktionen imploderede, blandt andet grundet manglende finansiering og naturkatastrofer på settet.

Johnny Depp under de kuldsejlede indspilninger i 2000.

Johnny Depp under de kuldsejlede indspilninger i 2000.

Depp fik som bekendt senere travlt med andre, mere Blockbuster-venlige projekter på balkortet, og en række skuespillere var i de efterfølgende år igennem ’Quixote’-svingdøren, deriblandt John Hurt, Ewan McGregor, Robert Duvall og Gilliams gamle Python-kollega Michael Palin.

Man kan derfor kun ønske den hårdt prøvede Gilliam varmt tillykke med endelig at være nået vejs ende.

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.