Guldpalmevinder Ruben Östlund følger ‘The Square’ op med film om modeverdenen

Guldpalmevinder Ruben Östlund følger ‘The Square’ op med film om modeverdenen
Claes Bang i 'The Square'

Ruben Östlund vandt Guldpalmen i Cannes for sin nye film, ‘The Square’, der – blandt mange andre ting – tager tykt pis på kunstverdenen.

Nu har den svenske instruktør så annonceret sit næste projekt, og her vender han blikket mod en anden ofte kritiseret branche: Modeverdenen.

‘Triangle of Sadness’ skal ifølge Variety handle om to topmodeller, der nærmer sig deres udløbsdato og leder efter en god måde at komme ud af branchen på. Den mandlige model er ved at blive skaldet, hvilket gør ham mindre eftertragtet på catwalken, mens den kvindelige model er lesbisk og hånligt afviser de rige mænds talrige tilbud.

»I modelbranchen begynder folk at lede efter en vej ud i en meget tidlig alder, men for mænd er det sværere at bruge deres udseende til at sikre en stabil økonomisk fremtid«, siger Ruben Östlund, der selv er kæreste med en modefotograf, til Variety.

»Kvindelige modeller har ofte den mulighed at gifte sig med en meget rig mand, med mindre de ikke er til mænd, som vores kvindelige hovedperson«.

Östlund er kendt for sin spidse, men også empatiske satire, og fortsætter han stilen fra sine andre film – som også tæller ‘De ufrivillige’, ‘Play’ og ‘Force Majeure’ – kan vi formentlig vente os en række absurde optrin og en fortælleform, der ikke følger den slagne vej.

På den måde vil filmen formentlig adskillige sig fra de nylige danske takes på modebranchen, Nicolas Winding Refns ‘The Neon Demon’ og Mads Matthiesens ‘The Model’.

‘Triangle of Sadness’ bliver overvejende på engelsk, og det skal blive spændende at se, om Östlund caster rigtige modeller i de bærende roller. Men ellers vil vi gerne foreslå ‘The Square’-stjerne Claes Bang til den mandlige hovedkarakter. Han lyder – igen – som et perfekt match.

‘The Square’ får dansk premiere 23. november.

Læs også: De 10 bedste film, vi så på årets Cannes-festival

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af