‘Making a Murderer’-sagen: 1.272 siders beviser peger på en anden morder

‘Making a Murderer’-sagen: 1.272 siders beviser peger på en anden morder

Netflix-serien ‘Making a Murderer’ om det tragiske drab på fotografen Teresa Halbach førte allerede et tungt bevis forrige år: Der er noget galt i det amerikanske retssystem. Hvordan kan en ung, presset mand med en lavere intelligenskvotient end skostørrelse eksempelvis blive dømt for medvirken til knivdrab i et soveværelse, hvor der ikke var en dråbe af offerets blod at finde?

Der var meget ved sagen mod Steven Avery og nevøen Brendan Dassey, der stank langt væk, hvilket ‘Making a Murderer’ da også lagde møjsommeligt frem. Det førte sidenhen til frifindelsen af Brendan Dassey i august sidste år, men han er endnu ikke løsladt.

Nu er der landet ny beviser i sagen, der i særdeleshed forsøger at frifinde Steven Avery efter domsfældelsen. I et 1.272 sider langt såkaldt post-conviction notice fremlægger hans nye forsvarsadvokat Katherine Zellners en lang række beviser og nye vidneudsagn, der allesammen peger på en anden morder, nemlig Teresa Halbachs ekskæreste.

Ihvertfald er omdrejningspunktet for de nye beviser, at han er den eneste, der ikke blev undersøgt grundigt, endsige indkaldt til vidneskranken. Desuden peger Zellner på, at Averys tidligere advokater Dean Strang og Jerry Buting fejlagtigt undlod at bringe DNA-eksperter ind som vidner, hvilket i hendes optik ville have fjernet mistanke fra Avery.

Der kommer endnu en sæson af ‘Making a Murderer’, der følger Katherine Zellners arbejde med at få frikendt Steven Avery.

Læs også: ‘Making a Murderer’ får nye afsnit