Spielberg-kritik afføder tvivl om væsnernes køn i ‘E.T.’, ‘Jurassic Park’ og ‘Jaws’

Spielberg-kritik afføder tvivl om væsnernes køn i ‘E.T.’, ‘Jurassic Park’ og ‘Jaws’

Selvom Elizabeth Banks’ ellers grundlæggende set rigtige kritik af Steven Spielbergs manglende kvindelige protagonister hurtigt blev affejet, fordi hun havde glemt ‘The Color Purple’, så kom der en sund diskussion ud af det: Hvilket køn har E.T.? Er dinosaurerne i ‘Jurassic Park’ ikke allesammen hunner? Og hvad med ‘Jaws’?

Twitter brugte Elizabeth Banks’ udtalelser fra da hun onsdag modtog The Crystal Award af Women in Film. Her sagde hun blandt andet, at Steven Spielberg aldrig havde lavet en film med en kvindelig hovedrolle, hvilket er faktuelt forkert. Både ‘Sugarland Express’ og senest ‘Den Store, Venlige Kæmpe’ har haft kvinder i hovedrollen. Men hvor mange film med kvinder har han egentlig lavet, spurgte Twitter sig selv?

‘E.T.’ lader ifølge Twitter til at have en kvindelig hovedrolle.

Og ‘Jurassic Park’ skulle også være sikker:

Der voteres dog stadig på ‘Jaws’, men de fleste er enige:

Elizabeth Banks har i øvrigt været ude og undskylde for sin kritik af Spielberg. Kvinderne er dog stadig overordnet set håbløst underrepræsenteret, mens Elizabeth Banks nu bliver kaldt en idiot og dét, der er værre, på Twitter. Business as usual.

Læs også: Elizabeth Banks revser Spielberg for hans mangel på kvindelige hovedroller

Annonce