De mest originale sexscener, del 4: »Aldrig har en anal fingerpenetration været mere romantisk«

De mest originale sexscener, del 4: »Aldrig har en anal fingerpenetration været mere romantisk«
'Something Must Break'

I denne sommerlumre artikelserie skriver vores film- og tv-anmeldere om en sexscene fra nyere tid, der har gjort særligt indtryk på dem. Enten fordi den har været grænseoverskridende, nytænkende, sanselig eller bare sjov, ærlig eller akavet. I hvert fald: Noget helt andet end Hollywoods konventionelle ’vi beholder t-shirten på’-tilgang.

Til sammen viser de 10 scener, at sex på film og tv kan være meget andet end softcore sploitation. Scenerne kan fortælle en historie i sig selv, udfordre filmsproget og måske endda skabe øget diversitet. I dag skriver Jannie Dahl Astrup om en scene, der vender alle forventninger om ungdomsromancen på vrangen.

I svenske Ester Martin Bergsmarks ’Something Must Break’ fra 2014 bedyrer Andreas, at han altså ikke er bøsse. Og Sebastian, der vist nok drømmer om at transformere sig til Ellie svarer, at det er hun heller ikke.

Filmen er på en og samme tid en uhyre kompleks udforskning af transkønnet liv og en klassisk outsiderromance for ungdommen. Med en sexscene så overrumplende ublufærdig, 1:1-realistisk og respektfuld over for sine karakterer, at det føles som en lille revolution at se den udfoldet på det store lærred.

Morgensolen er hudløst ærlig, når den bader det tarvelige værelse i sine gyldne stråler. Intet kan eller skal skjules – og vi ser alt, når Sebastian og Andreas pjatter halvnøgne rundt på sengen. De undersøger hinanden for tæger oven på en vodkavåd nattur, hvor de har slænget sig i græsset og kikket på stjerner. Nu ser de for første gang hinandens nøgne kroppe. Sebastian er androgyn med slangende langt, rødt hår og en ring i næsen. Kun den flade brystkasse og det glatbarberede, slappe lem indikerer XY-kromosom.

Sponsoreret indhold
Til den lyse sommeraften – og dagen derpå
Skål for solskinnet, livet og de lune, lyse nætter. Royal har skabt en ny øl med halvt så meget alkohol, samme gode smag og masser af økologi.
Royal Beer

Andreas er punk-hærget med akneplaget hud, strithår og barberbladsøreringe. Da Sebastian først kysser og så fingerpenetrerer Andreas’ dunede bagbarti, er det med lige dele blussende, røde kinder og ekstatisk suk til følge. Spyt, sæd og varme kroppe forenes smukt lige dér i en grim Stockholmforstad.

Kemien mellem Saga Becker og Iggy Malmborg, der spiller henholdsvis Sebastian/Ellie og Andreas, gnistrer intenst i hver en scene. Deres forelskelse emmer af ungdommens jävle oprørstrang og såvel Sebastians lyserøde satinjakke som Andreas’ tunge læderjakke er andetheds-emblemer, de hver især bærer med rank stolthed. Når de altså ikke lige har smidt dem og kaster sig glubsk over hinanden i soveværelset.

’Something Must Break’ dyrker bevidst grimhedsæstetikken og vender ens forventninger til en ungdomsromance på hovedet. »Du er så smuk, at jeg får lyst til at kaste op«, siger Andreas, da han ikke ved, hvad han skal gøre af sine følelser for Sebastian.

De to smækker skiftevis hinanden syngende lussinger, skærer sig og brydes voldsomt i soveværelset. Så destruktivt begærlig og ud-af-kroppen er forelskelsen, at de ikke helt ved, hvad de skal gribe og gøre i. Hos Ester Martin Bergsmark transformeres Stockholms uhumske, offentlige toiletter, overgroede parkhjørner, dødssyge indkøbscentre og grimme industriområder til romantiske scenerier.

Og i et rodet værelse med gamle madrester og tomme dåser strøet rundt på gulvet forenes de to, unge elskende. Aldrig har en anal fingerpenetration været mere romantisk.

Læs også: De mest originale sexscener i nyere tid, del 3 – 50 sekunder fra penetration til forløsning: akavet, ømt… og med dukker

Læs også: De mest originale sexscener i nyere tid, del 2 – Endelig dyrkede lebberne andet end saksesex

Læs også: De mest originale sexscener i nyere tid, del 1 – En perfekt sexforberedende sommerlejr, bare ikke for mit 15-årige jeg