‘Insecure’ sæson 2: Issa Raes sadcom er blevet mere selvsikker – og lidt for chill

‘Insecure’ sæson 2: Issa Raes sadcom er blevet mere selvsikker – og lidt for chill
Issa Rae i 'Insecure'
4 6
Tv-serie
Hovedforfatter

Issa Rae, Larry Wilmore

Medvirkende

Issa Rae, Jay Ellis, Yvonne Orji

Spilletid

10 afsnit a 30 min

Premiere

Den 24. juli på HBO Nordic

Komedieserien ‘Insecure’ har meget kørende for sig.

Skaberen Issa Rae, der spiller hovedpersonen Issa, er topkarismatisk og udtryksfuld, har en original stemme og tegner et både specifikt og universelt portræt af en sort 29-årig kvinde i Inglewood, Los Angeles, der kæmper med at tage rigtigt voksenansvar i sit forhold, på jobbet og i sine venskaber.

Første sæson endte med et brud mellem Issa og hendes kæreste gennem fem år, Lawrence (Jay Ellis), efter Issa var ham utro. Og selvom hun i finaleafsnittet overraskede ham i at knalde med den sexede bankdame Tasha, håber Issa i åbningen af anden sæson stadig på at finde sammen med ham igen. Hun forsøger at komme videre gennem diverse dating-apps, men erfarer, at det dels er en jungle derude, dels føles akavet at være sammen med andre mænd efter sit lange forhold til Lawrence.

Samtidig følger vi Lawrence, der ikke helt kan bestemme sig til, om han vil satse på et fast forhold til Tasha, vende tilbage til Issa eller leve singlelivet.

Det svære (online)datingliv er blevet flittigt skildret i serier som ‘Master of None’, ‘Casual’, ‘Love’ og ‘The Mindy Project’, og ‘Insecure’ bidrager desværre ikke med noget nyt i den forbindelse.

Sponsoreret indhold
Portræt af forfatter Julie Badura
Hun fortæller om at samle sig selv op, starte forfra og følge sine drømme. Mød hende og flere kreative kvinder i 'Portraits by Spotify | Sonos'.
EKSTERNT LINK
Spotify | Sonos

Seriens stærkeste kort er derimod Issas forhold til veninden Molly (Yvonne Orji). De to har fantastisk kemi og er gode til både at give hinanden peptalks og venlige skub, når de har behov for det. »Malibu«, siger de som internt kodeord, når de mistænker den anden for ikke at være hundrede procent ærlig om sine følelser – en herlig specifik detalje, der illustrerer intimiteten mellem dem.

Molly har sine egne problemer. Hun er en dygtig advokat, men føler sig overset på jobbet som sort kvinde og savner en kæreste. Det fortæller hun sin nye psykolog, der påpeger, at Molly konstant taler om, hvordan hendes liv burde være – i stedet for at acceptere den måde, det er på.

Et klogt råd, der er dækkende for alle karakterers genkendelige besvær med at blive voksne og indse, at livet ikke altid flasker sig efter en femårsplan. Og at man ikke altid kan leve op til sit eget selvbillede.

Som Issa, der arbejder i velgørenhedsorganisationen We Got Y’All, der skal støtte underprivilegerede unge med minoritetsbaggrund. Hun og kollegaen står hver dag på en skole med pamfletter og gode intentioner, men ingen børn kommer der.

Anden sæson af ‘Incecure’ er mere selvsikker og fokuseret end første. Serien er dog stadig ikke egentlig sjov, og selvom sadcoms er på mode, kunne man godt trænge til et par latterfremkaldende jokes her og der. Serien har en looseness, der giver en cool stemning, men det kan altså også blive for chill. Jeg savner, at der bliver strammet lidt op i tempo og skarphed.


Kort sagt: Talentfulde Issa Rae er stadig fornøjeligt selskab i anden sæson af ‘Insecure’, som er mere selvsikker og fokuseret end første. Den svære tærskel til voksenlivet, karriere, dating og ikke mindst venindeforhold skildres troværdigt, og det er forfriskende at se fra en sort ung kvindes perspektiv. Serien mangler dog stadig den sidste skarphed for at nå det topniveau, Rae helt sikkert har potentiale til.

Læs også: Netflix’ anoreksidrama ‘To the Bone’ er både forfriskende og bekymrende