Sådan ligger landet: Hvor alle karaktererne i ’Game of Thrones’ er – og hvor de er på vej hen

Sådan ligger landet: Hvor alle karaktererne i ’Game of Thrones’ er – og hvor de er på vej hen

Vinteren kommer, alle mænd skal dø og en Lannister betaler altid sin gæld. Lokummet er i ekstrem grad ved at bryde i brand i ‘Game of Thrones’. Men hvordan er status lige nu, hvor sæson 7 er ved at starte? Hvor er karaktererne på vej hen? Hvem er (måske) allieret med hvem?

Vi har lavet en opgørelse over de centrale aktører, deres status i slutningen af sæson 6 og ikke mindst, hvad det tyder på, de skal fremadrettet.

Lannister

Cersei
Sidste gang vi så Cersei Lannister plantede hun sin royale mås på Jerntronen i King’s Landing med kronen på sit korte hår. Hun indtager tronen med en fortvivlende følelse af aske i sin mund efter hendes hævngerrighed udløste Tommens selvmord og hun dermed selv opfyldte den skæbnessvangre profeti, en troldkvinde fremsagde for hende, da hun var barn. I sæson 7 ligger hun i krig med stort set hele kongeriget.

Jaime
Den netop tilbagevendte Jaime Lannister så til med foragt, da hans søster – og hjertes udkårne – indtog tronen efter at have gennemført netop den udåd, som han fik navnet Kingslayer for at forhindre. I sæson 7 lader det til, at han stadig kæmper hendes kampe. Spørgsmålet er, hvor længe han vil blive ved med det.

Tyrion
Som sæson 6 sluttede befandt han sig på The Narrow Sea, som nyudnævnt Hand of the Queen på vej til at indtage først Dragonstone og dernæst hele Westeros ved Daenerys Targaryens side. Der kommer hans krigstæft formodentlig ham, hende og dragerne til gode.

Targaryen

Daenerys
Dany har pakket sydfrugterne og lastet sit efterhånden imponerende kludetæppe af hære ombord på skibe. Kursen er sat mod nære kyster med en plan om at indtage det land, hun mener, retmæssigt er hendes. Hendes egne hære består af The Unsullied og Dothrakierne, foruden en anseelig flåde.

Sponsoreret indhold
Kør lige til foråret i en DriveNow-bybil
Lige nu koster oprettelse kun 49 kr. – og du får du op til en times gratis kørsel, hvis du tager din første køretur indenfor en uge.
EKSTERNT LINK
DriveNow

Greyjoy

Yara
Daenerys får blandt andet følgeskab af tronebejleren Yara Greyjoy, der er stødt til hendes kamp med en flåde fra Iron Islands, efter hun tabte magtkampen om øerne til sit røvhul af en farbror.

Theon
Yara har fået følgeskab af sin bror Theon Greyjoy, der stadig lige er ved at samle sig efter han er blevet 1: holdt som gidsel hele sit liv, 2: barnemorder, 3: kastreret, 4: tvunget til at overvære en voldtægt og 5: udsat for massivt psykisk terror. Ifølge trailerne er der lagt op til, at de begge skal ud i et større søslag i sæson 7.

Euron
Det er dog ikke én stor, lykkelig familieforening hos The Greyjoys. Theon og Yaras onkel Greyjoy og nyligt udnævnt hersker over The Iron Islands er dels på jagt efter dem og på jagt efter magten over hele pisset. Det er sandsynligvis ham, Yara og Theon skal kæmpe mod.

Tyrell

Olenna
‘Game of Thrones” bedstemor med slag i Olenna Tyrell er den sidste tilbageværende væsentlige karakter i Tyrell-klanen. Sidst i sæson seks havde hun travlt med at klatte familieformuen væk på krigsførsel mod Lannister-familien, optændt af vrede og had efter Cerseis henrettelse af Margaery, Loras og Mace Tyrell.

Sand

Ellaria
Olenna har slået pjalterne sammen med Ellaria Sand og de tre Sand Snakes og efterladte efter Oberyn Martell (han havde otte uægte børn, der udgør the Sand Snakes), der ligeledes har meldt sig under Daenerys Targaryens faner. Efter Martell-familiens udryddelse hersker Ellaria Sand i Dorne og vil uden tvivl rette krumsablen mod King’s Landing.

Stark

Arya
Mens resten af kongeriget tilsyneladende er ved at lade op til krig, er den yngste Stark-datter ude på sin personlige ‘Stick ‘Em With The Pointy End (Vendetta) Tour’ (få billetter), der hidtil har budt på træningslejr i Braavos, men nu vender hjem til Westeros. I slutningen af sæson 6 gjorde hun kål på Walder Frey og hans to sønner, men det var bare opvarmning til det helt store roadshow i sæson 7, hvor hun muligvis også skal finde tid til en genforening med familien.

Sansa
Sansa vendte i slutningen af sæson 6 hjem til Winterfell efter at have været så frygteligt meget igennem. Hun blev genforenet med sin mindst elskede bror (læs: fætter) Jon Snow og spillede en afgørende rolle i at genovertage barndomshjemmet. I sæson 7 bliver hun dog tilsyneladende udfordret i sin tro og spillet ud mod bastardbror Snow.

Jon Snow
Han har lavet en Harald Blåtand og samlet hele Norden og en umage flok af Wildlings i Winterfells tronsal og er udråbt som Kongen i Norden. Det er dog en ringe trøst mod den forestående trussel af udødelige overmennesker. I løbet af den forestående sæson skal han givetvis finde sin diplomatiske side frem og bejle til både Dany og Cersei for at danne fælles front.

Bran
Den sidste ægte søn af Eddard Stark har været på noget af en dannelsesrejse til Westeros’ pendant til den sibiriske tundra. Nu er han og hans tro følgesvendinde Meera tilbage ved Muren med både nye evner og forbandelser, der kommer til at spille en afgørende rolle for den kamp, der skal kæmpes.

Benjen
Ned Starks lillebror smutter i sæson 1 nord for Muren uden at vende tilbage. I sæson 6 vender han tilbage som karakteren Coldhands, der er død, men ikke på den der ‘død med blå øjne’-måde. Hvad hans rolle består i fremadrettet, er meget uklart, hvis der overhovedet er nogen.

Andre

Samwell Tarly
Sam er nået til Citadellet i Oldtown med Gilly og hendes søn (og halvbror) Sam. Han er på rusforløbet på Maesteruddannelsen, hvor han forhåbentlig lærer, hvordan man slår White Walkers ihjel. Bemærkelsesværdigt er det også, at han har sværdet Heartsbane af valyrisk stål i sin varetægt.

Melisandre
Det sidste vi så til ældgamle Melisandre, var da Jon Snow sendte hende i landflygtighed, men til gengæld skånede hendes liv, for hvad hun var skyld i skete for prinsesse Shireen Baratheon.

Ser Davos Seaworth
Det sidste vi så til Løgridderen var, da han anmodede om lov til at henrette Melisandre. Han forbliver Jon Snows hofstrateg, efter Team Baratheon blev endegyldigt slået ud af turneringen i sæson 5.

Petyr Baelish
Ligesom Ser Davos er Littlefinger pt. hjemmevant i Winterfell, hvor han rører malurt i bægeret hos familien Stark og stirrer intenst i mørke korridorer. Han er på papiret faldet til patten, men med hans kynisme og sans for the great game er det svært at tro, hans rolle er udspillet.

Brienne of Tarth
Efter først at have tjent Catelyn og siden Sansa Stark er Briennes whereabouts i øjeblikket ukendte, men ifølge den seneste trailer er hun nået til Winterfell med sin tro væbner Podrick. Westeros’ bedste kvindelige kriger viger næppe fra Stark-familiens side.

Thormund Giantsbane
Og det er gode nyheder for den tydeligvis forelskede Thormund Giantsbane, der ligeledes er at finde med sit team af Wildlings i Winterfell.

Bronn
Vi har ikke set det sidste til Lannister-familiens favorit-lejesoldat og seriens liderlige comic relief, selvom hans storyline efterhånden er temmeligt ubetydelig. I seneste trailer sidder han dog nok engang side om side med Jaime Lannister på hesteryg i udkanten af en slagmark.

Daario Naharis
Daenerys Targaryen lod kærligheden blive på landjorden i Meereen med den opgave at opretholde fred i byen. Det betyder samtidig, at han er den sidste nævneværdige karakter tilbage i Essos – og dermed enten skrevet ud af serien eller også bare skideheldig med at være på afstand af den forestående shitstorm.

Gendry
¯\_(ツ)_/¯

The White Walkers
Lige nu er de nord for muren og hygger sig med sporadisk af- og genoplivning af dødelige, mens alt ånder krig og idyl sydpå. Alt tyder dog på, de i sæson 7 finder en vej over Muren og winter is here.

Læs også: Pilou Asbæks pensum: De ti mest modbydelige momenter fra ‘Game of Thrones’