Tre hurtige spørgsmål og svar efter ’Game of Thrones’-premieren

Tre hurtige spørgsmål og svar efter ’Game of Thrones’-premieren
Hvem var de mennesker, som The Hound begravede, hvad er der så specielt ved Dragonstone, og hvad laver Ed Sheeran egentlig ude i skoven? Find svarene her.

(Spoilers – læs ikke videre, hvis du ikke har set afsnittet)

Hvilken borg er det, Daenerys ankommer til?

Flankeret af Missandei, Grey Worm, Varys og Tyrion ankommer Daenerys til borgen Dragonstone i slutningen af afsnittet. Det var her, Stannis Baratheon opholdt sig, inden krigslykken forduftede, hvilket understreges af, at hans bannere stadig pryder borgens sale (Daenerys river symbolsk et af dem ned).

Da hun til sidst, ytrer ordene »shall we begin?«, sker det foran The Painted Table. Mange vil nok huske bordet som det underlag, den røde kvinde Melisandre lå på, da Stannis gjorde hende gravid med en mørk dæmon, Renly Baratheons senere bøddel.

Men for Daenerys har borgen en helt anden betydning. Det var herfra, at hendes forfader Aegon Targaryen – også kendt som The Conqueror – indledte den offensiv, der gjorde ham til hersker af Westeros. Han havde i øvrigt tre drager ved sin side, så parallellerne er slående.

Dertil kommer, at Daenerys selv blev født på Dragonstone, så der findes dårligt et bedre sted for hende at lancere sit attentat på tronen.

Og nå ja, så har Sam læst sig frem til, at Dragonstone er bygget oven på et mindre bjerg af drageglas: Ét af to materialer, der kan dræbe White Walkers.

Hvem var den far og datter, The Hound begravede?

I tredje afsnit af fjerde sæson, ’The Breaker of Chains’, fik The Hound og Arya husly af en fattig landmand og hans datter. Som tak plyndrede The Hound dem og forklarede efterfølgende en oprørt Arya, at de alligevel ikke ville overleve vinteren – fordi de var ligeså gode, som de var svage. Se scenen her.

Da han kom tilbage til deres gård i syvende sæsons debutafsnit, kunne han erfare, at far og datter havde taget deres eget liv kort inden sultedøden. Det førte til et usædvanligt dybtfølt øjeblik for The Hound, der valgte at give dem en ærefuld begravelse.

Annonce

Hvor optrådte Ed Sheeran?

Sheeran gav den som croonende Lannister-soldat et sted i The Riverlands, hvor han er sendt ud i selskab med en række imødekommende kolleger. Patruljen har fået til opgave at holde styr på løjerne i området i en tid, hvor Freys falder som fluer.

Dermed fylder de det hul, som Brotherhood Without Banners – de gæve gutter, som The Hound følges med – efterlod, da de drog mod nord for at bekæmpe White Walkers.

Hvad angår Sheeran, var han med til at nuancere billedet af Lannister-soldaterne, men efter sin sang udrettede han ikke meget andet end at nikke, smile og skænke Arya en smule vin og lidt egern. Mon ikke, det bliver ved den ene cameo-optræden.

Læs også: Anmeldelse: ‘Game of Thrones’ sæson syv afsnit 1 – Dragemoderen vender hjem