Cersei smed nonchalant et potentielt trumfkort i seneste ‘Game of Thrones’-afsnit

Cersei smed nonchalant et potentielt trumfkort i seneste ‘Game of Thrones’-afsnit

Artiklen er fyldt med spoilers og spekulationer om handlingen i ‘Game of Thrones’, sæson 7.

Du husker givetvis kun de sidste 15 minutter af det seneste afsnit af ‘Game of Thrones’. Det er fair nok, der var også smæk på, mens det stod ret stille de første 15. Men med kun ni afsnit tilbage af hele serien (!) kan du være ganske sikker på, at hver en replik er spækket med spor, mening og betydning for seriens forløb – også selvom det ikke ser sådan ud ved første øjekast.

I en kort samtale med Jernbankens repræsentant Tycho Nestoris nævner Cersei en ny og potentielt afgørende spiller på brættet: Det Gyldne Kompagni. Udvekslingen går sådan her:

Cersei: »Jeg må udvide mine hære og mine flåder. Qyburn har sendt følere ud til Det Gyldne Kompagni i Essos.«

Tycho: »Jeg kender dem. De har hjulpet os med at inddrive store summer fra individer med enorme restancebeløb.«

Sponsoreret indhold
Forbrydelsen er større, end du tror
Jakob Cedergren har en fremmed kvindes liv i sine hænder i den intense one location-thriller ‘Den skyldige’. Find billetter og spilletider her.
EKSTERNT LINK
Nordisk Film

Cersei: »Det er godt at høre. Jeg vil også bruge dem til at inddrive ting, der tilhører mig.«

De fleste slog formodentlig det hen, som endnu et navn, der var blevet glemt i mængden. Men faktisk er det en af de første gange, vi hører om The Golden Company i serien, selvom de spiller en ikke ubetydelig rolle i bøgerne – i en storyline, der dog slet ikke har været relevant i serien.

Hvem er de så? Selvom det lyder som en morgenmadsproducent, så er The Golden Company ikke nogen at spøge med. I bøgerne er de den største flok lejesoldater i Essos med mottoet »our word is as good as gold«, hvilket har sikret dem et ry som de mest pålidelige lejesoldater i George R.R. Martins univers. Udlejningshæren, der består af 10.000 mænd foruden en håndfuld kamp-elefanter, er grundlagt mange år før bøgernes handling af en Targaryen-bastard, der primært optog riddere fra Westeros i eksil.

Nogle internet-teoretikere spekulerer i øvrigt i, at Gendry – Robert Baratheons uægte søn, der flygtede mod Essos i sæson 3 – er blevet optaget i broderskabet. Han er bekræftet tilbage i sæson 7, så det ville ikke være det mest overraskende handlingsforløb. Derudover var Jorah Mormont tidligere en del af The Golden Company før han sluttede sig til Viserys.

Men hvad betyder det, at de bliver bragt på banen i seriens slutspil? Tja, at dømme ud fra Cersei og Tychos samtale kan det gå begge veje.

De kan vise sig at være en afgørende faktor i at tilvejebringe »ting, der tilhører« Cersei – hvilket får det til at løbe koldt ned ad ryggen. Men hvis spekulationerne holder vand og tronens retmæssige arving Gendry er blevet optaget i The Golden Company, så kan vi næppe forvente et gemytligt samarbejde med tronraner-dronningen.

Læs også: Plausibel fanteori forudsiger central ‘Game of Thrones’-families skæbne