‘Game of Thrones’-fans er overbeviste om, at de har spottet fanfavorit fra bøgerne

‘Game of Thrones’-fans er overbeviste om, at de har spottet fanfavorit fra bøgerne
Foto: Helen Sloan/HBO

Den følgende artikel rummer ‘Game of Thrones’-spoilers i den lettere ende.

Arya Stark vendte endelig (ENDELIG!) hjem til Winterfell i seneste afsnit af ‘Game of Thrones’ med titlen ‘Spoils of War’. Omend afsnittet nok bliver husket for det fantasiforladt betitlede Loot Train Attack, så fik vi også en ‘that’s so Arya‘-sekvens, hvor hun hygge-fægter med Brienne of Tarth i en slotsgård inden for Winterfells tykke, mørke mure.

Men hov. Hvad var det? Hvis man holder øje med porten til slotsgården i scenens baggrund går der en mørkklædt kvindeskikkelse med rødbrunt hår forbi, der godt kunne ligne Catelyn Stark (Michelle Fairley) aka. Aryas mor (der blev myrdet af Frey-familien i sæson 3) aka. fanfavoritten Lady Stoneheart, der i bøgerne bliver genoplivet takket være Beric Dondarrion og med grå, skællet hud og et halv afskåret hoved hjemsøger Westeros med en blodtørst større end Cerseis rødvinstørst. Skikkelsen passerer tilmed forbi i det øjeblik Arya siger »du svor at tjene begge min mors døtre«. Alting passer. Mind blown! Se bare her ved 13-sekundersmærket:

I hvert fald hvis man ser bort fra det faktum, at der ikke er meget spøgelse over hende og at det ikke ville give nogen som helst narrativ mening, at hun pludselig bare passerede tilfældigt forbi i Winterfells gange. Ser man scenen igennem igen, går der masser af skikkelser forbi bag portene til den lille slotsgård, så det virker temmeligt meget som et rent tilfælde.

Men, men, men. Serien er kendt for ikke at overlade noget til tilfældighederne og har i stigende (og efterhånden lidt irriterende) grad smidt små lunser ud til bogfans og de mest fluekneppende og detaljeorienterede fans af serien.

Da Arya Stark på mange måder i serien har overtaget Lady Stonehearts rolle i bøgerne ville det ikke være den mest langt ude fan-service. I det her tilfælde må det være en op til den enkelte fan om de vil lave en Fox Mulder og sige: I want to believe.

Læs også: Cersei smed nonchalant et potentielt trumfkort i seneste ‘Game of Thrones’-afsnit

 
 
Advertisement