‘Game of Thrones’-instruktør forsvarer den stramme tidslinje i seneste afsnit

‘Game of Thrones’-instruktør forsvarer den stramme tidslinje i seneste afsnit

Den følgende artikel indeholder masser af spoilers for sæson 7, afsnit 6 af ‘Game of Thrones’ med titlen ‘Beyond The Wall’.

Der har været en del debat om seneste afsnit af ‘Game of Thrones’, fordi det blev tydeligt, at afstandene er blevet mindre i Westeros. Det kan Brienne, Jaime, Arya og The Hound blandt mange andre tale med om.

Alan Taylor (‘Thor: The Dark World’, ‘Terminator Genisys’), der senest instruerede afsnit S2E10 (afsnittet efter slaget i Blackwater Bay, hvor Danys drager første gang spyr ild og Sam ser The White Walkers’ marcherende hær), blev trukket ind i stolen igen til ‘Beyond The Wall’. Og han forklarer blandt andet i et interview med Variety, at de var bevidste om den lidt slørede tidsfornemmelse og at han anslår de »tilbragte én mørk nat på øen«.

Det fulde citat lyder i en hurtig oversættelse her:

»Vi var bevidste om, at timingen blev lidt sløret. Gendry skal løbe tilbage, ravne skal flyve en bestemt distance, drager skal flyve en bestemt distance tilbage. Hvad angår den følelsesmæssige oplevelse, tilbragte [Jon og drengene] én mørk nat på øen, når vi snakker storytelling-øjeblikke. Vi prøvede at gøre det lidt udflydende med det endeløse tusmørke nord for Muren. Jeg tror, der blev brugt kræfter på at sløre tidslinjen lidt ved ikke at røbe, præcis hvor længe de var der. Jeg tror, det fungerede for nogle mennesker, for andre gjorde det ikke. Nogle er meget optagede af, hvor hurtigt en ravn kan flyve, men der er noget, der hedder plausible umuligheder, som vi prøver at opnå, snarere end umulige plausibiliteter. Jeg tror, vi strakte plausibiliteten en lille smule, men jeg håber, historiens momentum tilsidesætter noget af det«.

Alan Taylor er i øvrigt glad for, at så mange går dem efter i bedene, fordi det beviser, at serien er vigtig for så mange mennesker.

Læs også: ’Game of Thrones’ sæson 7 afsnit 6: »Som et utroværdigt setup fra et computerspil«