Her er omfanget af hackerangrebet på HBO – fra ‘Game of Thrones’ til ‘Ballers’

Her er omfanget af hackerangrebet på HBO – fra ‘Game of Thrones’ til ‘Ballers’

Sony og Netflix er tidligere blevet ramt af hackerangreb, mens HBO siges at være uindtagelig. Men med ti gode mænd (måske (og noget klatreudstyr)) kom det i mandags frem, at det var lykkedes at iværksætte, hvad der lader til at være det mest omfattende hackerangreb på en film- og tv-producent.

Ifølge Entertainment Weekly, der først skrev om angrebet, er 1,5 terabyte data af forskellig art blevet snuppet fra HBO. Og hackerne har ikke fundet vej ind for deres egen fornøjelses skyld. De har sendt mails til de største amerikanske underholdningssites, hvor de i halvt truende, halvt underholdende vendinger løbende har røbet indholdet af deres fangst og at de løbende vil offentliggøre det.

1,5 terabyte af data er meget. Ekstremt meget. HBO har ikke og kan måske ikke bekræfte, at der er tale om så meget data, men hvis hackerne har ret svarer det til ca. 303 ‘Game of Thrones’-sæsoner á ti afsnit.

Her et par dage efter angrebet begynder et billede af de lækkede oplysninger og filer at tegne sig. Vi har ikke selv haft fingrene i småkagedåsen, men har bare her samlet, hvad andre medier rapporterer er en del af lækket.

1. Manusset (eller et referat) til sæson 7, afsnit 4 af ‘Game of Thrones’
2. ‘Ballers’, sæson 3, afsnit 1-3
3. ‘Barry’, sæson 1, afsnit 1-2 – Bill Haders komedieserie, der ikke har premiere før 2018
4. ‘Room 104’, sæson 1, afsnit 2-3
5. ‘Insecure’, sæson 2, afsnit 2
6. Personfølsomme oplysninger såsom logins og emails fra en topchef i HBO

Desuden hævder hackerne ifølge Twitter-kontoen Hack Read at have selve næste afsnit af ‘Game of Thrones’ – og ikke bare manuskriptet. Ifølge Variety er der også tusindvis af interne dokumenter i spil.

HBO samarbejder i øjeblikket med et eksternt sikkerhedsfirma og FBI for at mindske konsekvenserne af angrebet, mens hackerne lover, at der er mere på vej.

I 2014 blev Sony Pictures også hacket – formodentlig under ordrer fra Nordkorea – hvilket førte en lang række pinlige, kuriøse og potentielt dyre læk med sig. I ren data er HBO-angrebet 7,5 gange større.

Læs også: ‘Game of Thrones’-skabere bag stor ny HBO-serie – Twitter reagerer med hård kritik