Jared Leto er skabergud i ny kortfilm før ‘Blade Runner 2049’

Jared Leto er skabergud i ny kortfilm før ‘Blade Runner 2049’

Denis Villeneuves opfølger til science fiction-klassikeren ’Blade Runner’ er lige om hjørnet, og det er en god idé at få læst op på lektierne, inden man sætter sig ind i biografmørket.

Det gør du først og fremmest ved at se den første af i alt tre kortfilm, eller ’in-world’-stykker, der viser lidt af, hvad der er sket i tiden mellem 2019, hvor vi forlod Deckard i den originale film, og den kommende ’Blade Runner 2049’. Kortfilmene skal ses i forlængelse af den tidslinje, som Warners Bros. fremlagde til San Diego Comic Con.

Den første ‘Nexus Dawn  viser Jared Letos mystiske druidelignende videnskabsmand Niander Wallace til en slags pitchmøde i 2036, hvor han forsøger at sælge den nye opgraderede replikantmodel Nexus 9. Konteksten er, at der siden 2023 har været forbud imod produktion af replikanter, da man pålagde dem skylden for detonationen af et elektromagnetisk pulsslag, som blandt andet opstår ved atombomber.

»This is wrong«, bliver der flere gange sagt i kortfilmen, men lige lidt hjælper det. Letos skabergud synes med Nexus 9 at have fremtiden i sin hule hånd.

Det er sønnen til instruktøren bag den originale ‘Blade Runner’ Ridley Scott, Luke Scott (’Morgan’), der har instrueret denne første kortfilm. Ideen om små historiebårne appetitvækkere kan da også meget vel være Ridley Scotts påfund, idet en identisk fortælleform blev brugt i markedsføringen af ’Alien: Covenant’. Scott er producer på den nye film.

’Blade Runner 2049’ med Ryan Gosling og Harrison Ford har dansk premiere 5. oktober.

Læs også: ‘Blade Runner 2049’ vil tage pusten fra dig i ny intens trailer