Leonardo DiCaprio skal spille navnefællen da Vinci efter heftig auktionskrig

Leonardo DiCaprio skal spille navnefællen da Vinci efter heftig auktionskrig
Foto: Pascal Le Segretain/GettyImages

Efter en større auktionskrig mellem Paramount og Universal har førstnævnte købt rettighederne til Walter Isaacsons bog ’Leonardo da Vinci’ for et syvcifret beløb. Det skriver Deadline.

Leonardo DiCaprio skal spille sin navnefælle i den nye biopic, der bliver udviklet som et samarbejde mellem DiCaprios produktionsselskab Appian Way og Paramount. Parterne skrev en treårig kontrakt, kort efter DiCaprio vandt sin første Oscar for ’The Revenant’, og deres første projekt sammen ser allerede nu ud til at have Oscarpotentiale.

Walter Isaacson har tidligere stået bag bøger om Steve Jobs og Albert Einstein, hvor førstnævnte blev til ’Steve Jobs’ med Michael Fassbender i den Oscar-nominerede titelrolle, mens Geoffrey Rush portrætterede den geniale videnskabsmand i National Geographic-serien ’Genius’.

Rygtet vil vide, at Leonardo DiCaprio var skæbnevalgt til at spille rollen som maleren og videnskabsmanden Leonardo da Vinci. Hans mor valgte navnet Leonardo, da hun for første gang mærkede den fremtidige stjerne sparke i hendes mave, mens hun betragtede et da Vinci-maleri tilbage i 1974.

Filmen om Leonardo da Vinci er blot en ud af mange biografiske film, som DiCaprio har i støbeskeen i øjeblikket.

Paramount håber også, at han vil indtage hovedrollen i deres adaption af Erik Larson-romanen ’The Devil in the White City’, der vil forene ham med mesterinstruktøren Martin Scorsese for sjette gang. DiCaprio har længe ønsket at spille rollen som en af de mest berygtede seriemordere i Chicagos historie, så det virker sandsynligt, at filmen bliver hans næste samarbejde med Scorsese.

Læs også: Martin Scorsese, Leonardo DiCaprio og Robert De Niro overvejer samarbejde om storstilet FBI-drama

Annonce