Ny video tager tykt pis på blockbustertrailernes forudsigelighed

Nu om stunder bliver man ofte i tvivl om, hvor svært det egentlig er at lave en blockbuster. Er det ikke bare noget med nogle superhelte, en forudsigelig tre-akt-struktur, en genkendelig franchise og lidt arbejde i computeren?

Nok ikke helt, men den gennemskuelige formular gør sig selvfølgelig også gældende i storfilmenes trailers, der siden årtusindskiftet er blevet Zimmerficeret med dybe basdroner og høje banglyde, mens alt helst skal gå op i et storslået boom.

YouTube-kanalen Auralnats sætter fokus skabelonen med en ny parodi, der nedbryder blockbuster-trailerens anatomi på lidt under to minutter.

Det begynder selvfølgelig med en lang tone og en række etablerende indstillinger, som filmens altdominerende helt kan snakke hen over, mens han eller hun introducerer filmens (ofte) lidet originale plot. Tilføj så et cover af en kendt popsang, gerne sunget af en ung kvinde med ekstra raspende stemmelæber. Spræng derefter alt i luften i et stort visuelt effekt-brag, mens filmens antagonist præsenteres. Og så har du en blockbuster-trailer.

Læs også: Sidste års værste film: ‘Batman V Superman: Dawn of Justice’ topscorer ved Razzie Awards