Scorsese, De Niro, Jim Carrey og mange flere hylder den afdøde komikerlegende Jerry Lewis

Scorsese, De Niro, Jim Carrey og mange flere hylder den afdøde komikerlegende Jerry Lewis
Robert De Niro og Jerry Lewis i 'The King of Comedy'.

I går sov Hollywood-stjernen Jerry Lewis stille ind i en alder af 91 år. Bag sig efterlader han et alenlangt eftermæle efter en karriere, der både tæller hans præstationer som komiker, men også som skuespiller, sanger og filminstruktør.

Lewis slog igennem som Dean Martins partner i komedieshowet ’Martin and Lewis’, hvorefter han begyndte sin filmkarriere, der blandt andet tæller ’Jerry som den skøre professor’ og en hovedrolle i Martin Scorseses ’The King of Comedy’, hvor han spiller over for Robert De Niro.

Senest vakte han stor opsigt, i hvad der skulle vise sig at blive hans allersidste interview. Her lukker han en stakkels journalist fra The Hollywood Reporter fuldkommen ned i en otte minutter lang snak, hvor Lewis nærmest udelukkende svarer med enstavelsesord.

Hollywood har ikke været sen til at vise sin respekt for det afdøde multitalent. Robert De Niro udtalte i går:

»Jerry var en pioner inden for comedy og film. Og så var han en ven. Jeg var så heldig at se ham enkelte gange i løbet af de seneste par år. Selv som 91-årig missede han aldrig et beat… eller en punchline. Du vil blive savnet«.

Scorsese fulgte trop og sagde i en pressemeddelelse:

»Jerry Lewis var en mester. Han var en gigant. Han var en fantastisk kunstner. Og så var han en bemærkelsesværdig mand. Jeg havde æren af at arbejde sammen med ham, og det var en oplevelse, jeg altid vil skatte. Han var i sandhed en af de største«.

Siden er Twitter blevet oversvømmet med hyldester til Lewis, der efterlod sig kone og seks børn.

Annonce

Læs også: Ni sjove skuespillere, der fandt deres mørke side – og én, der fejlede

Annonce