Verdens dårligste instruktør elsker 99,9 procent af James Francos film om verdens dårligste film

Verdens dårligste instruktør elsker 99,9 procent af James Francos film om verdens dårligste film

De fleste kender efterhånden til den lille så-dårlig-den-er-god-perle ’The Room’, der ifølge mange kan bryste sig af titlen som verdens dårligste film. Til de endnu uindviede er der snart premiere på den stjernespækkede ’The Disaster Artist’ baseret på skuespilleren Greg Sesteros bog om indspilningerne af low budget-fadæsen og dens besynderlige fantast af en instruktør, Tommy Wiseau.

Meget passende er ligeledes excentriske James Franco krediteret som instruktør, manuskriptforfatter og hovedrolleindehaver på filmen. ’The Disaster Artist’ fik en flot modtagelse af anmeldere og publikum ved sin premierevisning under SXSW, men det var særligt imponerende, at den overbeviste filmens potentielt hårdeste kritiker – Tommy Wiseau.

»Han så den ikke før SXSW, og vi var usikre på, hvad han ville synes, specielt fordi han sagde (med Wiseaus ubestemmelige accent), ’Gregs bog er kun 40 procent sand’. Det var sådan: ’Tja, den er baseret på den, så hvad vil du ikke tænke om vores film’«, siger James Franco til Entertainment Weekly.

James Franco har mange jern i ilden, men der er ingen tvivl om, at ’The Disaster Artist’ står hans hjerte særligt nær

»Visningen var utroligt succesfuld, det var som en rockkoncert. Jeg bilder mig ind, at den og visningen af ’Spring Breakers’ ved SXSW i 2013 er de to bedste screenings i mit liv. Jeg spurgte ’nå, Tommy, hvad tænkte du om filmen?’, hvortil han svarede: ’Jeg godkender 99,9 procent af den’. Vi undrede os – ’hvad var de 0,1 procent?’«.

»Han forklarede os: ’Jeg synes, lyssætningen i begyndelsen var en lille smule off’. Senere fortalte jeg det til Brandon Trost (filmens fotograf, red.),  og han tog det sådan: ’Klart, måske skulle vi se ’The Room’ for at få nogle lyssætningsråd’«, afslutter James Franco.

’The Disaster Artist’ har endnu ingen officiel dansk premieredato, men med tanke på, hvor godt den originale ’The Room’ kører månedligt til efterspurgte ritualiserede visninger i Husets Biograf i København, kommer den med al sandsynlighed til landet på et tidspunkt.

Læs også: James Franco er verdens værste instruktør i første trailer for ‘The Disaster Artist’

Annonce