’13 Reasons Why’ er årets mest populære serie ifølge nyt studie

’13 Reasons Why’ er årets mest populære serie ifølge nyt studie
'13 Reasons Why'.

Streamingtjenester som Netflix er berygtede for at holde seertallene hemmelige for offentligheden, og det har derfor alle dage været svært at afkode tv-seriers reelle popularitet. Men det amerikanske selskab Parrot Analytics har gjort et forsøg i et nyt studie, der kigger nærmere på årets tv-serier fra januar til slut-august.

I stedet for seertal er studiet baseret på faktorer som tilgængelighed på tværs af platforme, synlighed på sociale medier samt fan- og kritikeranmeldelser, der tilsammen indikerer det brede begreb ‘popularitet’. Og resultaterne er ganske overraskende.

1. ’13 Reasons Why’
2. ‘Orange Is The New Black’
3. ‘Castlevania’
4. ‘The Handmaid’s Tale’
5. ‘Stranger Things’
6. ‘Marvel’s Iron Fist’
7. ‘House Of Cards’
8. ‘The Grand Tour’
9. ‘The Man In The High Castle’
10. ‘Sense8′

Det var nok de færreste, der havde set komme, at Netflix’ omdiskuterede selvmordsserie ‘13 Reasons Why‘ skulle være årets mest populære serie. Men i konteksten giver det god mening, at den debatskabende Netflix-serie hapser førstepladsen, da den fik stor omtale i den internationale presse – blandt andet som følge af beskyldninger om, at serien inspirerede selvmord.

HBO er fuldkommen fraværende fra listen, men skyldes ganske givet, at kanalen regnes for et kabel-netværk i USA. Således er der frit slag for Netflix, der godt nok blev overhalet inden om af Hulu og HBO ved årets Emmy-uddeling, men ifølge studiet stadig er den mest populære streamingtjeneste.

Netflix dominerer listen med syv ud af ti tv-serier, mens Hulu er repræsenteret ved ‘The Handmaid’s Tale’ og Amazon ved ‘The Grand Tour’ og ‘The Man in the High Castle’. Det fastslår, at Netflix er den streamingtjeneste, som er bedst til at markedsføre sine produkter og skabe originalt indhold, der sætter dagsordenen i medierne.

Læs også: De vigtigste ting at vide om nattens Emmy Awards