Barb tabte, men ‘Stranger Things’ storsejrede ved for-Emmy-uddelingen

Barb tabte, men ‘Stranger Things’ storsejrede ved for-Emmy-uddelingen

Selvom den officielle Emmy-uddeling først finder af stablen søndag nat dansk tid, tog man i weekenden forskud på glæderne ved at fejre de tekniske priser og mindre skuespillerkategorier over hele to aftener.

’Saturday Night Live’, ’Westworld’ og ’Stranger Things’ var de store sejrsherrer med hver fem statuetter, mens Ava DuVernays Netflix-dokumentar ’13th’ høstede fire priser og ’The Night Of’ tre.

Et af de bedste praj om næste weekends udfald fik man i kåringen af bedste casting af en dramaserie, hvor ’Stranger Things’-ensemblet slog konkurrenterne fra ’Westworld’ og ’The Handmaid’s Tale’. ’Big Little Lies’ og ’Veep’ sejrede i samme kategori, men for henholdsvis bedste miniserie og bedste komedieserie.

Simpliciteten i ’Stranger Things’ røde neonbogstaver faldt i bedre jord end den vilde skaberleg mellem menneske og robot i ’Westworld’, og Netflix-seriens genkendelige synthstykke blev også præmieret. Derimod var der ingen over ’Westworld’, når det kom til visual effects.

Sponsoreret indhold
»Lady Gaga spiller fænomenalt«
Lady Gaga og Bradley Cooper kæmper med stjernedrømme og forelskelse i Coopers intense instruktørdebut: ‘A Star Is Born’. Find billetter og spilletider her.
Warner/SF Film

Shannon Purser, bedre kendt som Barb fra ’Stranger Things’ måtte se sig overgået af Alexis Bledel, som mange primært forbinder med ’Gilmore Girls’, der vandt velfortjent for sin hårdt prøvede gæsteoptræden som Ofglen ’Handmaid’s Tale’.

Den æstetiske nydelse ’Handmaid’s Tale’ vandt ikke overraskende for bedste fotografering for en single-kamera serie og for bedste produktionsdesign.

Inkluderingen af den Oscar-nominerede ’13th’ er lidt tricky, men den kom med som Outstanding Documentary Or Nonfiction Special, hvor danskproducerede ’Amanda Knox’ og Ron Howards The ’Beatles: Eight Days A Week – The Touring Years’ måtte gå tomhændet hjem. I kategorien bedste dokumentarserie vandt BBCs Richard Attenborough-speakede ’Planet Earth 2’.

Den sønderrivende orkan Irma, der huserede samtidig uden for Microsoft Theater i Los Angeles, fik også et par ord med på vejen fra ’Glee’-stjernen Jane Lynch, som så det som en indikator for, at global opvarmning er en ting.

Ellers var et af de mest opsigtsvækkende øjeblikke, da den tidligere ’Kings of Queens’-skuespillerinde og mangeårigt Scientology-medlem Leah Remini holdt takketale efter at have fået (endnu) en pris for programmet ’Leah Remini: Scientology and the Aftermath’.

Hun takkede blandt andet lidt selvmodsigende sin mor, der havde fået Remini ind i kirken som lille, med ordene: »I mange år ønskede hun, at hun kunne være blandt publikum og se hendes datter vinde en Emmy. Og hun er her i aften«, hvortil hun rystede på skuldrene med kommentaren »for at få os in i kulten«.

Læs også: De 15 mest ventede serier i resten af 2017

Advertisement