De sidste ‘Game of Thrones’-afsnit bliver intet mindre end svinedyre

De sidste ‘Game of Thrones’-afsnit bliver intet mindre end svinedyre
Jaime Lannister (Nikolaj Coster-Waldau) i 'Game of Thrones'.
Foto: Macall B. Polay/HBO

HBO er i gang med at forberede den afgørende sæson otte om Westeros, og der begynder så småt at komme oplysninger ud om de sidste spadestik for ‘Game of Thrones’. Tidligere på ugen blev sæsonens instruktører offentliggjort, og nu løftes sløret for budgetterne, som David Nutter (‘Rains of Castamere’) og Miguel Sapochnik (‘Battle of the Bastards’) skal jonglere.

HBO har meddelt, at hvert enkelt afsnit kommer til at have et budget på cirka 15 millioner dollars (95 millioner danske kroner), hvilket gør ‘Game of Thrones’ til den dyreste serie i øjeblikket. Sæson syv kostede omkring 10 millioner dollars per afsnit og var sammen med ‘The Crown’ og ‘The Get Down’ en af tidens dyreste serier. Men nu efterlader HBO altså konkurrenterne i støvet.

Med kun seks episoder, der hver kommer til at have en spilletid svarende til en mindre spillefilm, kommer hele sæson otte til at koste omkring 90 millioner dollars, og det er markant mere end store Hollywood-blockbustere som ‘Deadpool’ og ‘The Dark Tower’.

Skal man sætte det kolossale budget i et endnu større perspektiv, så ville Oscar-vinderen ‘Moonlight’s beskedne budget på fire millioner dollars kunne købe omkring 20 minutter i ‘Game of Thrones’-land, mens et enkelt ‘Game of Thrones’-afsnit svarer til hele tre storanlagte danske spillefilm som ‘Der kommer en dag, der havde et budget på 31 millioner kroner.

Med kæmpemæssige slag på trapperne og en udød drage på krigsstien er det da heller ikke svært at forestille sig, hvordan den sidste sæson kommer til at løbe op.

Læs også: Hvad ved vi om sidste sæson ’Game of Thrones’ – de halvkolde facts

Advertisement