Gary Oldman er uigenkendelig som Winston Churchill i ny trailer til Oscar-kortet ‘The Darkest Hour’

Efter de tre sommerfestivaler i Venedig, Telluride og Toronto er filmatiseringen af Winston Churchills kamp for England under Anden Verdenskrig, ‘The Darkest Hour’, udset som en potentiel Oscar-spiller.

Det er Joe Wright (‘Atonement’, ‘Pride and Prejudice’), der instruerer den biografiske film, som i lighed med en anden mulig Oscar-kandidat, Nolans ‘Dunkirk’, er sat under Anden Verdenskrig i tiden, hvor den britiske nation er allermest presset.

Det helt store samtaleemne har været Gary Oldmans portræt af Winston Churchill, der involverer en fysisk transformation af dimensioner. De internationale kritikere har allerede udråbt Oldmans præstation til en klar Oscar-favorit i året, hvor kategorien for bedste mandlige hovedrolle står særdeles svagt.

Filmen udspiller sig i kølvandet på Churchills udnævnelse til premiereminister, hvor han må bestå en af karrierens hårdeste prøver: Skal han indgå en fredsaftale med nazi-Tyskland eller kæmpe mod Hitlers regime og bevare de britiske værdier og nationens frihed?

‘The Darkest Hour’ får dansk biografpremiere 25. januar.

Læs også: Den første seriøse Oscarstatus: Disse film skiller sig ud – i kvindernes år

Sponsoreret indhold
’True Detective’ er endelig tilbage!
Se Mahershala Ali brillere i den nye, intense sæson 3 på HBO Nordic.
HBO Nordic
Advertisement