Jill Soloway stopper som showrunner på ’Transparent’

Jill Soloway stopper som showrunner på ’Transparent’

Den erklærede nonbinære instruktør Jill Soloway har i ’Transparent’ skabt en af de mest indflydelsesrige og kulturelt skelsættende serier. Sæson 4 af den Emmy-vindende dramedy om familiefaren Mort, der sent i sit liv erkender sin identitet som kvinden Maura, har premiere om en måneds tid.

Det bliver samtidig den sidste sæson med Jill Solloway i spidsen, da showrunneren forlader jobbet på ’Transparent’ og erstattes af Jill Gordon.

Jill Gordon er en erfaren tv-producer og manuskriptforfatter, der er mest kendt for sit arbejde på ’Mine glade 60’ere’ og ’My So-Called Life’, som har fornøjet mange 90’er-kids. I dette årtusinde tæller hendes titler den kortlivede lægeserie ’Heartbeat’ og ikke meget andet. Det lyder ikke som det mest oplagte valg til at føre en af Amazons store flagskibe videre.

At Soloway stopper er dog også en sandhed med modifikationer. Det holdningsstærke LGBQT-talerør vil stadig være tilknyttet serien som manuskriptforfatter og producer samt instruere episoder til næste års sæson 5. Men Soloways nye rolle vil give mulighed for at arbejde i dybden på andre projekter, som Amazons ‘I Love Dick’.

Læs også: De 15 mest ventede serier i resten af 2017