Knald og kugler i første teaser til ‘Fifty Shades of Freed’

Har man ikke lige fulgt med, kunne den for længst tabte position som kulturelt hotspot godt foranledige én til at tro, at vi ikke kommer til at se flere filmatiseringer af E.L. James’  ’Fifty Shades’-bøger. Men der er ikke tale om en gentagelse af ’Divergent’-franchisen, hvor studiet opgav at producere den sidste film i rækken, og ’Fifty Shades Darker’ indtjente trods alt 379 millioner dollars globalt sat op imod nyhedsværdien fra ’Fifty Shades of Grey’, hvis indtjening var 571 millioner dollars.

Valentins Dag går det derfor ned, når den sidste film i trilogien ’Fifty Shades Freed’ har premiere Verden rundt.

Både Jamie Dornan og Dakota Johnson vender trofast tilbage i rollerne som Christian Grey og Anastasia Steele, hvis bryllupsrejse ud fra teaseren bliver en hårdkogt affære, primært uden for sengen, da de i bedste ’Mr. and Mrs. Jones’-stil forsøger at tage livet af hinanden. Den erfarne instruktør James Foley (’Glengarry Glen Ross’, ’House of Cards’), der også instruerede ’Fifty Shades Darker’, er igen ved roret.

De to første film har været udskældte for gengivelsen af bøgernes tåkrummende dialoger, men også for ikke at levere sin salgsvare som ufiltreret s/m til biografernes TøseTirsdag. Spørgsmålet er, hvor opsigtsvækkende en film som ‘Fifty Shades of Freed’ kan blive, når man i den den virkelige verden kan høre grusomme historier om ubåde, orgier og bestialske mord.

Læs også: ’50 Shades Darker’-dialog parret med ‘Lego Batman Filmen’ gør begge film bedre