Todd Haynes’ ‘Wonderstruck’ med Julianne Moore dyrker magien i første trailer

Todd Haynes’ er klar med sin opfølger til det glimrende kærlighedsdrama ‘Carol’. Den amerikanske auteur er stor tilhænger af periodedramaer, og denne gang sætter han hele to tidsperioder i fortidens USA under lup.

‘Wonderstruck’ følger to parallelhistorier: Den ene udspiller sig i 1920’ernes New York, hvor den døve pige Rose (Millicent Simmonds) stikker af fra sin strenge far for at opsøge sit store idol – stumfilmdivaen Lilian (Julianne Moore).

Den anden fortælling er sat i 70’ernes Minnesota, hvor drengen Ben (Oakes Fegley) ikke bare mister sin mor, men også sin hørelse i en ulykke. Det ansporer Ben til at forsøge at opspore sin far, som han aldrig har mødt, i New York.

‘Wonderstruck’ er baseret på den populære young-adult-roman af samme navn, som er skrevet af Brian Selznick, der også forfattede forlægget til Scorseses ‘Hugo’.

På årets festival i Cannes fik filmen blandede anmeldelser, hvor vores filmredaktør kaldte den Todd Haynes’ »svageste«, mens nogle amerikanske kritikere hyldede ‘Wonderstruck’ for sin filmiske magi.

‘Wonderstruck’ kan opleves under CPH PIX, hvor den har danmarkspremiere 29. september.

Læs også: Hvorfor Todd Haynes er den måske vigtigste amerikanske filmskaber lige nu