Verdens bedste serier ifølge Rotten Tomatoes-brugere toppes af ‘Game of Thrones’

Verdens bedste serier ifølge Rotten Tomatoes-brugere toppes af ‘Game of Thrones’

’The Wire’, ’Mad Men’ og ’The Sopranos’ ligger som regel i toppen, når anmeldere og smagsdommere lokkes til at sammensætte den uundgåelige liste over de bedste serier nogensinde.

Aggregatsiden Rotten Tomatoes har tilsvarende bedt deres brugere om at pege på deres favoritserie for de seneste 20 år, hvilket ved første øjekast stemmer meget godt overens med opfattelsen af, hvilke serier der har kunnet samle og betage et stort følge verden over.

’Game of Thrones’ besidder næsten selvfølgeligt tronen med ligeledes hæderkronede ’Breaking Bad’ på en andenplads, de to klassiske sitcoms ’The Big Bang Theory’ og ’Venner’ er lige efter, mens også kultserier som ’Doctor Who’ og ’Buffy the Vampire Slayer’ har klemt sig ind i top 10.

Listen er som følger:

1. ‘Game of Thrones’
2. ‘Breaking Bad’
3. ‘The Big Bang Theory’
4. ‘Friends’
5. ‘Seinfeld’
6. ‘Law & Order’
7. ‘Downton Abbey’
8. ‘The West Wing’
9. ‘Doctor Who’
10. ‘Buffy the Vampire Slayer’

Men hov, hvor er de føromtalte anmelderdarlings? ’The Wire’ har en score på 96 procent hos både anmeldere og brugere og ’Mad Men’ ligger på henholdsvis 94 og 96 procent, mens ’The Sopranos’ er helt oppe på to gange 97 procent.

’The Wire’ og ’The Sopranos’ er trods alt med blandt de 20 øverste, hvorimod ’Mad Men’, der for under ti år siden satte sit fede aftryk alle steder i kulturen, ligger helt nede som nummer 28. Dagene med netværksdominans og flow-tv lader til at have haft lige så stor gennemslagskraft som streaming-tjenesternes indtog.

Læs også: De 20 bedste HBO-serier nogensinde – drama

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af