’American Crime Story’-skabers nye serie er historisk for transkønnede

’American Crime Story’-skabers nye serie er historisk for transkønnede
Angelica Ross i 'Her Story'

Ryan Murphy har de seneste år bygget lidt af et serieimperium med antologiserierne ’American Crime Story’ og ’American Horror Story’ samt ’Feud: Bette and Joan’. Murphy skabte også ’Glee’ i sin tid.

’POSE’ er navnet på Murphys kommende serie, som har skrevet historie længe før sin premiere. Aldrig har en serie haft så mange transkønnede skuespillere i hovedcastet.

»Vi er ekstatiske over, at ’POSE’ flytter fortællingen fremad ved at centrere om farvede transkønnede kvinder og homoseksuelles unikke og underfortalte oplevelser«, siger medskaberen Steven Canals.

Efter seks måneders landsdækkende søgning er man kommet frem til de fem transkønnede kvinder MJ Rodriguez, Indya Moore, Dominique Jackson, Jailie Sahar og Angelica Ross, hvoraf Ross og Rodriguez har kunnet ses i henholdsvis ’Luke Cage’ og ’Mr. Robot’.

De spiller alle transkønnede karakterer i ’POSE’, som finder sted i 80’erne og skildrer forskellige dele og samfundslag i New York. Alt fra udbredelsen af Wall Street-ideologien til litteraturscenen granskes, men særligt fokus er der på den såkaldte ball culture, som betegner det undergrundsklubmiljø, hvor drags og medlemmer af LGBT-samfundet slog sig løs.

»Ryan har samlet et stærkt hold af fortællere og innovative folk til at samarbejde om denne vigtige fortælling. Som sort queer-forfatter født i Bronx er jeg beæret at hjælpe med til at bringe denne banebrydende serie ud i hjemmene«, fortæller Canals.

Læs også: ’Orange is the New Black’-stjernen Laverne Cox bliver den første transperson i en ikke-transkønnet rolle

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold