»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Carrie Fisher sendte en ko-tunge til producer, der chikanerede hendes veninde seksuelt

Carrie Fisher sendte en ko-tunge til producer, der chikanerede hendes veninde seksuelt
Carrie Fisher med sin hund Gary.
Foto: Ben A. Pruchnie/Getty Images

Æret være Carrie Fishers minde. Hendes jordiske liv var måske ikke altid fryd og gammen, men historierne om hendes liv fortsætter med at vække beundring.

Det er der talløse eksempler på – ikke mindst et nyligt interview med Heather Ross, der over for Tucson-radiokanalen 94.9 Morning Mix forklarer, hvordan hendes veninde Carrie Fisher forsvarede hende, da hun forsøgte at få foden inden for i Hollywood.

Da Heather Ross forsøgte at etablere en karriere omkring årtusindeskiftet kom hun i kontakt med en Oscar-vindende producer (ikke Harvey Weinstein) online, der gerne ville møde hende. Men da hun satte sig i bilen med ham, fandt han en undskyldning for at holde ind, skubbede hendes sæde tilbage og tvang sig selv ovenpå hende og befamlede hende.

Ross fortalte om hændelsen til sin mor og venner, heriblandt Carrie Fisher, der stødte på producerens kontor hos Sony og besluttede sig for at sende ham en besked. Det gjorde hun personligt i form af en indpakket Tiffany’s boks med et særligt indhold:

»Det var en ko-tunge fra Jerry’s Famous Deli med et kort, hvor der stod: “Hvis du nogensinde rører min kære Heather eller en anden kvinde igen, så bliver den næste forsendelse noget, der tilhører dig i en meget mindre kasse«, fortalte Ross i radioprogrammet, der desuden fortalte, at Fisher overværede produceren åbne den.

»Sådan var hun. Jeg savner hende dybt. Hun forsvarede folk«, sagde hun.

Få som Carrie Fisher havde modet til at sige Hollywoods mandsdominerede direktionsgang imod i en tid, der sandsynligvis var endnu mere giftig og seksuelt krænkende end i dag.

Samtidig er det et trist eksempel på, at det ikke bare sker hos Weinstein, men er en kronisk sygdom i filmbranchen.

Læs også: ‘Star Wars’-skuespillere og branchekolleger reagerer på Carrie Fishers død

Advertisement