De amerikanske anmeldere slagter dansk instruktørs 90’er-remake med Ellen Page

Danske Niels Arden Oplev (’Mænd der hader kvinder’, ’Kapgang’) var over weekenden i lidet misundelsesværdigt selskab med ’The Garbage Pail Kids Movie’, ’Politiskolen 6’ og ’The Ridiculous 6’.

Han står nemlig bag remaket af nærdødsthrilleren ’Flatliners’ fra 1990 med Ellen Page og Diego Luna i hovedrollen, som var nede at runde et gennemsnit på 0 procent på Rotten Tomatoes, hvilket betyder, at den udelukkende havde fået negative anmeldelser.

Oplev har imidlertid kunnet stå op mandag morgen – eller sent søndag aften L.A.-time – til nyheden om, at én anmelder, Vicky Roach fra australske Daily Telegraph, generøst har tildelt filmen tre ud af fem stjerner. Med en score på 3 er den dermed ude af den berygtede nulprocentsklub.

Den danske instruktørs amerikanske eventyr har været en blandet fornøjelse, der har budt på den forglemmelige thriller ’Dead Man Down’, mens han fik respekt for sin rolle som konceptuerende instruktør på flere tv-serier, særligt ’Mr. Robot’.

’Flatliners’-remaket er gået lidt under radaren. Ikke mindst fordi Joel Schumachers original – hvis danske titel lyder ’Leg med døden’ – med en ungt hold bestående af blandt andet Julia Roberts, Kevin Bacon og Kiefer Sutherland ikke var noget mesterværk i første omgang og ej heller har det opnået den store kultdyrkelse efterfølgende.

Vi har tidligere skrevet om det lidt unuancerede billede, Rotten Tomatoes giver af modtagelsen af en film, hvor en anden aggregatside som Metacritic mere præcist giver et overblik over, hvad anmelderne reelt synes. I forhold til ’Flatliners’ er der dog ikke meget hjælp at hente, da filmen har en forholdsvis sølle score på 31 procent ud af 100 på Metacritic, og brugerne samstemmer med 2,6 i karakter ud af 10.

Om Niels Arden Oplev virkelig har lavet en stinker med ’Flatliners’, kan man tjekke ved selvsyn, når ’Flatliners’ kommer til Danmark 2. november.

Læs også: Niels Arden Oplevs horror-sci-fi-remake ‘Flatliners’ med Ellen Page får sin første trailer

Mest læste

Verdens mest oversete serier #4: Nyligt afsluttet spionserie tilhører samme liga som ’Breaking Bad’ og ’The Sopranos’
Street style: Afslappet sommerstil på Musik i Lejet
'Vikings' sæson fem får premieredato og trailer – med danske Alex Høgh Andersen i front
Debatten om Scarlett Johanssons transrolle er ærgerligt reaktionær – og misser en vigtig pointe
Verdens mest oversete serier #3: »Jeg sagde farvel til familien Braverman i en pøl af tårer«
Vi kårer: Halvårets 15 bedste udenlandske sange
Timothée Chalamet forvandles til klassiske kunstværker – og det er lige så fantastisk, som det lyder
Dumbledore og Grindelwald er på kollisionskurs i første fulde trailer til 'Fantastiske skabninger: Grindelwalds forbrydelser'
16-årigt filmtalent med klart budskab til vennerne: Vælg kreativitet frem for kriminalitet
Første trailer til 'Glass' med Samuel L. Jackson, Bruce Willis og James McAvoy lover superhelteforening, som vi aldrig har set det før