»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Den italienske presse angriber Asia Argento efter Weinstein-udtalelser

Den italienske presse angriber Asia Argento efter Weinstein-udtalelser
Asia Argento på filmfestivalen i Cannes i foråret.
Foto: Andreas Rentz/Getty Images

I hele verden hyldes kvinderne, som er stået frem i sagen mod Harvey Weinstein, og dermed har afdækket den omfangsrige sexchikanekultur, der har ulmet under Hollywood.

Men nu er den italienske skuespillerinde Asia Argento – som var en af de første til at stå frem med voldtægtsanklager mod Weinstein – flyttet til Tyskland, efter at have mødt stor kritik fra den italienske presse i kølvandet på sine udtalelser om den tidligere producermogul.

Journalisten Mario Adinolfi tweetede, at Argento bare forsøgte »at retfærdiggøre overklasse-prostitution«, mens kollegaen Vittorio Feltri mente, at Argentos udsagn måtte være løgn, og at der var tale om samtykkesex, eftersom hun ikke havde mærker efter vold.

Og det er ikke kun de italienske mænd, der går mod strømmen i Harvey Weinstein-skandalen. Den kvindelige journalist Selvaggia Lucarelli har på Facebook kommenteret om Argentos anklager, at det ikke er »troværdigt« at klage »til en amerikansk avis 20 år senere over sine voksenforhold, og fremstille disse som ‘misbrug’«.

Så meget for solidaritet i moderlandet.

Læs også: Hollywood-instruktør anklages for sexchikane af 38 kvinder