Gwyneth Paltrow taler ud om Harvey Weinsteins overgreb

Gwyneth Paltrow taler ud om Harvey Weinsteins overgreb
Gwyneth Paltrow som 22-årig i 'Emma'

(Overskriften på denne artikel er ændret 12. oktober 2017 12.37, da den oprindelige kunne misforstås i katastrofalt klodset grad.)

Harvey Weinstein forsøgte altid at skrabe en produktion ned til dens mest rentable form, hvilket var ensbetydende med, at en masse unge skuespillere fik chancen i hans film. Det kom blandt andet Matt Damon og især Gwyneth Paltrow til gode, men der var altid tale om noget for noget.

»Jeg var et barn, jeg var hyret til filmen, jeg var forstenet«, fortæller Gwyneth Paltrow i New York Times om dengang, hun som 22-årig fik hovedrollen i Jane Austen-filmatiseringen ’Emma’ og pludselig blev forventet at betale igen til den korpulente filmchef.

Inden de første optagelserne blev den purunge Paltrow kaldt op til producerens suite på Peninsula Beverly Hills Hotel til et såkaldt ’arbejdsmøde’, som endte med, at Weinstein placerede begge sine hænder på hende og foreslog, at de gik ind i soveværelset og fik massage.

Gwyneth Paltrow afviste Weinsteins tilnærmelser og fik sin daværende kæreste Brad Pitt til at tage en snak med den magtfulde producer. Det gjorde han, hvorefter Harvey Weinstein efterfølgende advarede Paltrow om at fortælle noget til nogen.

»Jeg troede, han ville fyre mig«, siger Paltrow, hvilket dog ikke skete. Tværtimod blev hun Weinsteins nye darling og kendt som ’Miramax’ førstekvinde med roller i ‘Shakespeare in Love’, som Paltrow vandt en Oscar for, og ‘The Talented Mr. Ripley’.

Også Angelina Jolie har nu bidraget til anklagerne, om end hun modsat Paltrow aldrig blev en del af Weinstein-familien. Men det var noget, hun selv fravalgte.

»Jeg havde en dårlig oplevelse med Harvey Weinstein i min ungdom, og resultatet er, at jeg besluttede aldrig at arbejde med ham igen og advarede andre, når de gjorde det«, skriver Angelina Jolie i en mail til New York Times om tiden i slutningen af 90’erne, hvor Harvey i forbindelse med ensemblefilmen ’Playing by Heart’ var lidt for offensiv over for Jolie på et hotelværelse.

Det to kendte skuespillerinder er blot nogle af de mange stemmer i Hollywood, der efter nogle dages tavshed kommer frem med anekdoter om episoder, hvor Harvey Weinstein har forsøgt at slippe sine indre besættelse løs.

Læs også: Liderbuksen Weinstein er færdig – så hvorfor laver Hollywood-vennerne strudsen?

Læs også: For Harvey Weinstein var film og sex altid uløseligt forbundet