James Corden kritiseret efter jokes om Harvey Weinstein til et velgørenhedsarrangement

James Corden kritiseret efter jokes om Harvey Weinstein til et velgørenhedsarrangement
James Corden var vært ved amfAR Gala, der hyldede Julia Roberts i weekenden. (Foto: Charley Gallay/Getty Images)

Selvom man har en fornemmelse af, at skeletterne stadig står i kø for at komme ud af skabet i Harvey Weinstein-sagen, så er det ikke svært at forstå omfanget. Der er tale om et årelangt magtmisbrug og systematiske voldtægter og sexkrænkelser, der har traumatiseret snesevis af kvinder og fastholdt dem i en rolle af underkuelse.

Derfor er jokes om sagen også nødt til at respektere de krænkede, anerkende sagens alvor og ikke lade punchlinen gå på voldtægterne rettere end Harvey Weinsteins adfærd. Det havde James Cordens forfattere tilsyneladende glemt alt om, da late night-værten fremførte sin åbningsmonolog til velgørenhedsarrangementet amfAR Gala for AIDS-ramte.

»Det er et smukt lokale. Det er en smuk aften, her i L.A. Så smuk, at Harvey Weinstein allerede har inviteret i aften op til sit hotelværelse for at give ham en massage«, sagde han blandt andet.

»Det har dog været en underlig uge, at se Harvey Weinstein på dybt vand [in hot water, red.]. Spørg enhver kvinde, der har set ham tage et bad: Det er underligt, at se Harvey Weinstein på dybt vand,« fortsatte vittighederne, inden han lukkede af med den her:

»Harvey Weinstein ville gerne komme i aften, men desværre må han nøjes med den potteplante, der nu er nærmest«, sagde han.

Du kan se den pinlige monolog her:

Men rigtig mange har taget anstød af, hvad der lyder som en bagatellisering af Weinsteins adfærd og en komplet manglende forståelse for følgerne. Rose McGowan, der har været én af de mest åbenmundede, kritiske røster og ofre, skrev eksempelvis:

Det samme gælder Asia Argento, der ligeledes er blandt Weinsteins voldtægtsofre.

De bakkes op fra adskillige fronter.

Siden har Corden undskyldt for sine jokes.

James Corden og Harvey Weinstein har været venner i hvert fald siden 2012, hvor de deltog i GQ Men of the Year Awards sammen. I 2013 var Corden med i den Weinstein-producerede ‘One Chance’. Det får unægteligt ikke vittighederne til at stå i et bedre lys.

Læs også: Ryan Gosling om Harvey Weinstein: »Jeg er dybt skuffet over mig selv«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af