Michael Fassbender dolker ‘Assassin’s Creed’ i ryggen

Michael Fassbender dolker ‘Assassin’s Creed’ i ryggen

Nu kom den. Filmen, der ville gøre en ende på al skepsis om, at computerspil ikke kunne overføres til det store lærred. Det var med disse forventninger, at ‘Assassin’s Creed’ kom ud sidste vinter og skuffede fælt ifølge både fans og anmeldere. Hovedrolleskuespilleren Michael Fassbender er delvist enig i kritikken.

»Det var klart ikke ideelt. Jeg synes lidt, vi missede en stor mulighed. Vi bliver nødt til at se, hvad Ubisoft finder på, men lige nu ved jeg ikke noget«, sagde superstjernen tidligere i år ærligt om muligheden for en fortsættelse i et interview til Movie’n’co, der først nu er begyndt at cirkulere.

‘Assassin’s Creed’ indtjente trods alt 240 millioner dollars ud fra et budget på 140 millioner dollars, men i USA floppede den gevaldigt og debuterede kun på femtepladsen på box office-listen. Det skulle have været starten på en større film-franchise om de tidsrejsende lejemordere, hvilket nu synes tvivlsomt. Skulle det ske, har Fassbender opskriften klar til, hvordan en opfølger kunne fungere.

»Jeg ville gøre den mere underholdende. Det er virkelig den vigtigste lære. Følelsen af filmen var, at den tog sig selv alt for seriøst, og så ville jeg komme i gang med action langt hurtigere. Jeg mener, der er tre begyndelser (i filmen, red.), hvilket er en fejl«, fortæller Fassbender.

Hvis Fassbenders ændringer skal lykkes, ville det i første omgang være en god idé at finde en anden instruktør end Justin Kurzel. Trods sin visuelle tæft har Kurzel ikke vist de store tegn på den legelyst og lethed, Fassbender efterlyser, i nogen af sine tidligere film, de dystre ‘Snowtown’ og ‘Macbeth’.

Læs også: ‘Assassin’s Creed’-anmeldelse – ikke engang Michael Fassbender kan redde horribel spilfilmatisering