Ny festival for filmtalenter spirer i Aarhus i oktober

Ny festival for filmtalenter spirer i Aarhus i oktober
Fra en promofilm for den nye festival.

I København kan man blive klogere på, hvad der rører sig inden for dokumentar- og fiktionsfilmen på CPH PIX og CPH:DOX, på Odense Internationale Filmfestival kan man ofte finde den kommende Oscar-vinder i kortfilmkategorien, og nu skal Aarhus være alkymistisk arnested for fremtidens film med Super8000 Film Festival.

Foruden at byde på en bred vifte af interessante, eksperimenterende kortfilm fra europæiske opkomlinge markeres festivalens innovative fokus i et eksperiment, hvor 12 europæiske talenter går sammen om at undersøge nye måde at fortælle film på.

»Det skal være et trygt forum for filmtalenter at komme og vise deres film. Og vi håber, at festivalen kan inspirere unge filmskabere til at reflektere over, hvordan de som filmskabere finder sig selv i et, til tider, rigidt system uden at gå på kompromis med deres unikke filmsprog«, fortæller festivalleder Josephine Leopold på Super8000s officielle side.

Josephine Leopold uddanner sig som manuskriptforfatter på den alternative filmskole Super8, der er den ene af fire århusianske filmorganisationer bag projektet. De tre andre er Aarhus Filmværksted, Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017 og Filmtalent, som ligesom Super8 i forvejen er med til at fremme fostringen af nye filmtalenter i Smilets By.

Super 8000 Film Festivalen løber af stablen fra fredag den 27. til søndag 29. oktober, og der er tale om et tætpakket program af filmscreeninger, workshops og talks i den filmfornyendes sags tjeneste. En af Danmarks hyggeligste biografer, Øst for Paradis, danner ramme for alle events.

I modsætning til de fleste filmfestivaler vil der ikke være tale om en traditionel konkurrence mellem de deltagende instruktører, men i festivalens ånd vil der blive uddelt tre Rethink Awards for at fremhæve film, »der i særlig grad har vakt opsigt ved at være særligt nyskabende og originale i deres filmsprog«.

Alle filmvisninger, debatter og oplæg er gratis, men det anbefales at bestille billetter til de forskellige events på Øst for Paradis’ hjemmeside.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af