Robert Rodriguez: Rose McGowans rolle i ‘Planet Terror’ var et angreb på Harvey Weinstein

Robert Rodriguez: Rose McGowans rolle i ‘Planet Terror’ var et angreb på Harvey Weinstein
Rose McGowan i 'Planet Terror'

Skuespillerinden Rose McGowan har været en af de centrale vidner i sexskandalesagen om Harvey Weinstein. Hun var af de kvinder, som stod frem i New York Times-artiklen, der startede det hele, og senere anklagede hun filmbossen for også at have voldtaget hende. McGowan har sideløbende langet ud efter de Hollywood-stjerner, deriblandt Ben Affleck, som har bedyret deres uvidenhed om Harveys mange krænkelser af kvinder.

For mange vidste godt, hvad Harvey Weinstein rendte rundt og foretog sig. Den teori bekræfter instruktøren Robert Rodriguez (’From Dusk Til Dawn’, ’Sin City’) i et chokerende åbent brev til Variety, hvor han først og fremmest hylder Rose McGowan.

»Jeg har ikke tidligere diskuteret, hvad jeg vidste om episoden i 1997, som Rose oplevede på et hotelværelse under Sundance Film Festival. Jeg har aldrig ønsket at gøre noget, som kunne skade hendes retssag imod Harvey Weinstein. Men nu da hun er i stand til at fortælle historien, vil jeg bidrage med min forklaring om, hvad jeg vidste, hvornår jeg vidste det, og hvad jeg gjorde ved det«.

I brevet beskriver Robert Rodriguez således den bagvedliggende grund til at caste Rose McGowan i rollen som go-go-danseren Cherry Darling i sin grindhouse-film ’Planet Terror’ fra 2007. Rodriguez stødte ind i McGowan til en fest under Cannes-festivalen i 2005 dagen efter en screening af hans film noir-pastiche ’Sin City’. Her fortalte hun Rodriguez, at hun var stor fan af film noir og ville ønske, hun havde været med i filmen.

»Jeg spurgte hende: ’Hvorfor gik du ikke til audition? Du ville have været fantastisk’. Hun sagde, at hun ikke kunne, da hun havde været blacklistet fra alle Weinsteins film. Da jeg spurgte hende, hvad hun mente med det, og hvordan hun på nogen måde kunne være blacklistet, fortalte hun mig den skrækindjagende historie om, hvad Harvey gjorde ved hende syv år tidligere«, skriver Robert Rodriguez.

Robert Rodriguez var i mange år en del af den såkaldte Weinstein-familie. Ligesom vennen Quentin Tarantino var Brødrene Weinstein og især Bobs selskab, Dimension, platform for den mexicanske instruktørs smågale genrefilm, der startede tilbage med no budget-kultfilmen ’El Mariachi’, som han senere fulgte op med ’Desperado’. Rodriguez var dog ikke mere tro mod Weinstein, end at han havde sat ham på plads, hvis han blot havde kendt til historien noget før.

»Min første reaktion var chok. Jeg kan tydeligt huske, hvad jeg sagde efterfølgende: ’Åh gud, hvorfor sagde du ikke noget? Folk ville have støttet op om dig! Og hvor var din mand under alt det her? Jeg ville i det mindste have givet ham en ordentlig omgang tæsk, hvis jeg havde hørt det’. Rose sagde, at de ikke vidste, hvad de skulle gøre. Hun betroede mig, at en kvindelig advokat havde fortalt hende, at juryen ikke ville tro på hende, og at det ville udvikle sig til en ord-mod-ord sag, fordi hun havde optrådt nøgen i film«.

Robert Rodriguez kunne godt se, at McGowan stod i en svær situation over for Harvey Weinstein, men havde en løsning til at pisse den magtfulde filmproducent af. For Rodriguez var som Dimension-mand ikke fanget af Harveys udelukkelsesmetoder og kunne derfor snildt caste McGowan til rollen som Cherry Darling, der undervejes i filmen får amputeret benet og erstatter det med et maskingevær.

»Jeg røbede for Rose, at jeg var i gang med at skrive en film med Quentin Tarantino, et dobbelt værk som vendte tilbage til 70’ernes exploitation-film. Hvis hun var interesseret, ville jeg skrive hende en BAD ASS-karakter og gøre hende til en af hovedrollerne. Jeg ønskede, at hun skulle have en af de bærende roller i en stor film for at fjerne hende fra blacklisten. Det bedste var, at vi ville få Harveys nye selskab The Weinstein Company til at betale for hele skidtet«.

Harvey Weinstein tog det mildest talt ikke pænt, da han opdagede Rodriguez intention.

»Lige efter at have fortalt Rose om rollen, så jeg Harvey gå rundt til festen! Jeg kaldte Harvey over til bordet, og da han kom tæt på og kunne se, jeg sad med Rose, blev han ligbleg i ansigtet. Jeg sagde: ’Hej Harvey, det her er Rose McGowan’. Jeg synes, hun er en fantastisk skuespillerinde og meget talentfuld. Jeg caster hende til min næste film.

Harvey skøjtede rundt og gav en af de mest topklasse-performances, jeg nogensinde har set, da han sprøjtede ud: ’Ja, hun er vidunderlig, så fantastisk, så talentfuld… I burde arbejde sammen’. Så for han ud. Da vidste jeg, at hvert et ord, Rose fortalte mig, var sandt«, skriver Robert Rodriguez.

’Planet Terror’ kom ud i 2007, men i klassisk Harvey Weinstein-stil valgte han at begrave Rodriguez’ film. Både Rose McGowan og Robert Rodriguez var bange for at blive sagsøgt af producenten og har derfor ikke valgt at tale om det offentligt før nu.

Læs også: Prominent Weinstein-offer anklager Ben Affleck for at lyve i sexskandalesagen

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af