Woody Allen tager afstand fra Harvey Weinstein: »Han er en sørgelig, syg mand«

Woody Allen tager afstand fra Harvey Weinstein: »Han er en sørgelig, syg mand«
Woody Allen og Diane Keaton i 'Annie Hall'.

Over weekenden meldte Woody Allen sig i koret af filmfolk, der tager afstand fra Harvey Weinsteins mange seksuelle krænkelser:

»Hele Harvey Weinstein-sagen er meget trist for alle involverede. Tragisk for de stakkels kvinder, som var involveret. Sørgeligt for Harvey, at hans liv er så forkludret«, sagde instruktøren i et interview med BBC.

Men udtalelsen blev af flere tolket som, at Woody Allen tilsyneladende også var ked af det på Weinsteins vegne, når det nu er kvinderne, der er sagens rigtige ofre.

I går uddybede Allen så sin kommentar i en udtalelse til Variety:

»Da jeg sagde, at det var sørgeligt for Harvey, troede jeg, det var klart, at betydningen var, at han er en sørgelig, syg mand. Jeg var overrasket over, at det blev opfattet anderledes. For at der ikke skal herske nogen forvirring; Denne udtalelse redegør for mine intentioner og følelser«, fortalte den premiereaktuelle instruktør, der netop har vist sin 48. film, ‘Wonder Wheel’, på filmfestivalen i New York.

I sit interview med BBC advarede Allen mod at gøre sagen til en heksejagt:

»Man ønsker ikke, at det fører til en Salem-atmosfære, hvor hver fyr, der blinker til en kvinde på et kontor, pludselig får brug for at ringe til en advokat for at forsvare sig selv. Det er heller ikke rigtigt. Men selvfølgelig håber man, at sådan noget som dette kan vendes til en fordel for folk, i stedet for bare at være en sørgelig og tragisk situation«.

Woody Allen samarbejdede med Weinstein på flere af sine film i 1990’erne. Desuden har Allen selv været ramt af skandaler, da hans ekskone, Mia Farrow, har anklaget ham for at have misbrugt deres adoptivdatter i starten af 90’erne. En anklage, instruktøren gentagende gange siden har benægtet, men som ikke desto mindre er dukket op – ligeledes fremført af adoptivdatteren, Dylan Farrow, selv – med jævne mellemrum igennem årene.

Læs også: Den sidste uge har forandret Hollywood for altid

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.