‘Coco’-publikum er svært utilfredse med ‘Frost’-forfilm

‘Coco’-publikum er svært utilfredse med ‘Frost’-forfilm
I 'Olaf's Frozen Adventure' går Olaf fra dør til dør for at finde juletraditioner.
Foto: Disney

Pixar har ikke blot en stolt tradition med at producere Oscar-nominerede animationsfilm i fuld længde, også deres kortfilm kan med tre statuetter demonstrere en imponerende historik. Disneys pt største animationshit er uden tvivl ‘Frost’, der forer lommerne hos Disney i madkasse-salg alene. Derfor lød det da også som en stensikker publikumsfavorit, da Pixar og Disney annoncerede, at en kortfilm fra det ultrapopulære ‘Frost’-univers skulle fungere som indledning til deres seneste film ‘Coco’. Men det er ikke nogen favorit. Tværtimod.

Kortfilmen ‘Olaf’s Frozen Adventure’ bliver nemlig lagt for had i adskillige fora online. På Reddit fortæller biografansatte, at forældre klager over at skulle se to film lige efter hinanden og på

” target=”_blank”>Twitter er der guides til, hvordan man undgår at se den

.

Det skyldes først og fremmest, at den 21 minutter lange kortfilm er en stor mundfuld før en i forvejen lang film (for et barn), men mest opsigtsvækkende, at den rammer uvant langt fra skiven i forhold til at rive i følelserne. Yderligere kritiske røster mener, at den sender et tonedøvt signal inden ‘Coco’, der omhandler en mexicansk drengs ønske om at spille musik.

Annonce

Det mest fremherskende kritikpunkt er, at ‘Olaf’s Frozen Adventure’ er 12-15 minutter længere end Pixars tidligere korte forfilm. Det skyldes, at den oprindeligt er tænkt som en jule-special, der skulle have haft premiere på et tv-netværk, men Disney har på et tidspunkt besluttet, at den skulle bruges som forfilm til en Pixar-film i stedet.

Lidt mere interessant er det dog, at kortfilmen også bliver kritiseret for sit indhold i skarpe vendinger. Enten er det bare et sjældent kiks fra har ‘Frost’-franchisen mistet sit mojo.

I Mexico, hvor ‘Coco’ havde premiere i oktober, lykkedes det takket være publikumsreaktioner at få droppet ‘Frost’-forfilmen i biograferne. Den samme modstand lader til at fylde meget hos publikum i USA.

I Danmark er vi heldigvis forskånede for ‘Olaf’s Frozen Adventure’ i biografen, fordi ‘Coco’ først har premiere i februar. Den bliver dog muligviss inkluderet i ‘Coco’s fysiske release, der trods alt stadig er relevant for Pixar-film.

Læs også: Den charmerende Pixar-kortfilm ‘Dante’s Lunch’ sætter den mexicanske scene for ‘Coco’