DR vil lukke DR3 som tv-kanal – fortsætter på nettet

DR vil lukke DR3 som tv-kanal – fortsætter på nettet
DR3's 'Hård udenpå'.
Foto: DR

I sidste uge satte vi fokus på DR3’s perlerække af intime dokumentarprogrammer med en hel artikelrække, og her fortalte kanalchef Irene Strøyer blandt andet, hvordan det har været at gå fra hadeobjekt blandt mange public service-skeptiske politikere til at være lidt af en darling.

Det har alligevel længe været oppe i luften, om DR3 kunne overleve næste medieforlig, men nu har DR proaktivt taget en beslutning for kanalens fremtid. Stationen foreslår op til medieforliget, at ungdomskanalen lukker som tv-station på flow, men fortsætter digitalt på nettet.

Programmer som netop ‘Gina Jaqueline – en sugardaters bekendelser’ og ‘Prinsesser på blokken’ har da formentlig også fundet sit største publikum netop på nettet. Målgruppen streamer mere, end de ser flow-tv, og i det lys er det ikke et kæmpe chok, at man nu sparer tv-kanalen væk og koncentrerer kræfterne om at lave godt indhold til dr.dk/tv.

Om det får betydning for de allokerede ressourcer, melder historien endnu ikke noget om.

Læs også: DR3 har gjort det umulige – kanalen er nu uundværlig

Sponsoreret indhold
Tag et smut med Iris Gold til Berlin
Iris Gold har en travl kalender, der har bragt hende en tur til Berlin. Turen byder både på Michael Jackson-inspirerede sceneoutfits og en meget høflig JBL-højttaler.