‘Game of Thrones’-hacker kan ryge 44 år i fængsel

‘Game of Thrones’-hacker kan ryge 44 år i fængsel
Jon Snow i 'Game of Thrones' sæson 7.

Den forgangne sæson 7 af ‘Game of Thrones’ var som en fæstning, alle prøvede at berøve for dens indre skatte. I starten af august gik det verden over, da en gruppe hackere var lykkedes med det hidtil største angreb på en film- eller tv-producent, hvor udbyttet blandt andet talte manuskriptet til afsnit fire af ‘Game of Thrones’.

Inden da havde den iranske hacker Behzad Mesri stjålet 1,5 terabyte fra HBO’s computere, hvor kronjuvelen var hele manuskripter og castinglister fra den endnu ikke udsendte syvende sæson af ‘GoT’. Det fortryder han formentlig i dag.

For Mesri, med hackernavnet Skote Vahshat, er nu blevet anklaget af en advokat for afpresning af HBO. De samlede straffeanklager svarer til maksimalt 44 år i fængsel.

Mesri skulle have sendt en mail til HBO i juli, hvor han afslørede, hvad han lå inde med, for at presse seks millioner dollars ud i bitcoins fra kanalen.

»Mesri står nu foran anklager for nationale forbrydelser, og selvom han ikke bliver arresteret i dag, så vil han for altid være nødt til at kigge sig over skulderen, indtil han ser retfærdigheden i øjnene«, udtaler Joon H. Kim, som er advokat for Manhattan U.S., ifølge The Wrap og fortsætter med en solid trussel:

»Amerikanske opfindsomhed og kreativitet bør kultiveres og hyldes – ikke hackes, stjæles og holdes som gidsel. For de hackere, der tester vores evne til at beskytte vores immaterialret – selv dem, der gemmer sig bag tastaturet i lande langt borte – vil vinteren komme på et eller andet tidspunkt«.

Læs også: Her er omfanget af hackerangrebet på HBO – fra ‘Game of Thrones’ til ‘Ballers’

Annonce