Harvey Weinstein hyrede privatdetektiver til at spionere på sine anklagere

Harvey Weinstein hyrede privatdetektiver til at spionere på sine anklagere
Harvey Weinstein under Venedig-festivalen i 2012.
Foto: Gareth Cattermole/Getty Images

Ifølge en ny artikel i The New Yorker har Harvey Weinstein tidligere hyret en række privatdetektiver fra Black Cube, der hovedsageligt styres af tidligere Mossad-agenter, for at spionere på sine anklagere og journalisterne, der efterforskede ham.

Detektiverne mødtes blandt andet med Rose McGowan, der har anklaget den tidligere producer for voldtægt, hvor de udgav sig for at være kvinderettighedsadvokater og derefter optog fire møder med hende. Detektiverne mødtes også med journalister for at udspørge dem om, hvilke kvinder der snakkede med pressen.

Over for anklagerne siger Weinsteins talsperson Sallie Hofmeister, at det er »fiktion at hævde, at nogle mennesker blev udpeget og undertrykt på noget tidspunkt«.

Ronan Farrow, som arbejder for The New Yorker, skrev den 10. oktober artiklen, hvor McGowan og Argento stod frem med voldtægtsanklager mod Weinstein. Nu fortæller Farrow også, at han selv blev ramt af Weinsteins cover-up-maskine, hvor han blandt andet blev truet med retssager, hvis han fortsatte med at arbejde på sin artikel.

»Den her maskine har været så instrumental i at holde sagen nede så længe. Jeg tror, der er meget mere, der skal siges om, præcis hvor langt det gik«, fortalte Farrow på Stephen Colberts ‘Late Show’ i sidste uge.

Harvey Weinstein er senest blevet bortvist for livet af det amerikanske tv-akademi, der uddeler Emmy-prisen, mens han også er under efterforskning af politiet efter de mange anklager.

Læs også: Harvey Weinstein sagsøger sit tidligere firma

Sponsoreret indhold
Hold jul med familien, du selv vælger
Inviter dine allerbedste Avengers, din South Park-familie og intergalaktiske slægtninge med til julehyggen. Gør julen sjovere med Viaplay her.
Viaplay
Advertisement