Oplev Andy Serkins Oscar-værdige præstation i 'Abernes planet: Opgøret'

John Rhys-Davies svinger øksen over ‘Ringenes Herre’ som tv-serie

John Rhys-Davies svinger øksen over ‘Ringenes Herre’ som tv-serie

Nyheden om, at Amazon vil omsætte ‘Ringenes Herre’ til en tv-serie har splittet fans af bøgerne og den oprindelige filmtrilogi, særligt efter den noget pauvre ‘Hobbitten’-trilogi.

Indtil videre har de fleste skuespillere fra den oprindelige filmtrilogi ikke udtalt sig om deres følelser om projektet med undtagelse af Sean Astin, der ikke ville sige andet, end at han længe havde forudset at rebootet ville komme.

Anderledes åbenmundet er hans kollega i Middle-earth John Rhys-Davies, der både spillede den øksesvingende Gimli og lagde stemme til Træskæg i den oprindelige trilogi. I et interview med Den of Geek er han tydeligt frustreret over at arvesølvet skal smeltes om.

»Hvorfor vi har brug for ‘Ringenes Herre’ som tv-serie undrer mig en smule, men jeg er sikker på at [her mangler der et ord i interviewet, men han taler om folkene bag, red.] er så dybt principløse og grådige efter penge for hvad som helst – jeg mener, de overvældende summer de tjener på online gambling og den slags, er en skandale. Jeg mener, stakkels Tolkien må rotere i sin grav«, sagde han.

»Det handler ikke om at gøre det bedre, det handler om at tjene flere penge, punktum«, fortsatte han. Rhys-Davies opfordrer i stedet til at over at filmatisere noget af al den fantasy, der opstod i ‘Ringenes Herre’s kølvand.

John Rhys-Davies er i øjeblikket aktuel med gyseren ‘Aux’. Amazons konkrete planer for serien står endnu hen i det uvisse.

Læs også: Bekræftet: Amazon laver ’Ringenes herre’-serie