Louis C.K.’s manager undskylder: »Det, jeg gjorde, var forkert«

Louis C.K.’s manager undskylder: »Det, jeg gjorde, var forkert«
Dave Becky og Louis C.K. til AFI Awards i 2013.
Foto: Frazer Harrison/Getty Images

Siden fem kvinder stod frem med anklager om krænkelser mod Louis C.K. før weekenden, har komikerens management-selskab, 3 Arts Entertainment, valgt at droppe ham som klient, mens de også har indledt en intern undersøgelse af håndteringen af sexchikaneanklager i selskabet. Det sker, efter C.K.’s personlige manager, Dave Becky, også blev hængt ud i anklagerne for at have forsøgt at få to af de krænkede kvinder til at undlade at fortælle deres historier.

C.K. har selv udtrykt, at han er ked af, at hans egne ugerninger går ud over manageren, men nu har Dave Becky udsendt en længere pressemeddelelse, hvor han undskylder for sin håndtering af sagen og fortæller, at han oprindeligt misforstod kvindernes anklager.

»Det, jeg gjorde, var forkert, og jeg er enormt ked af det«, fortæller Becky, der repræsenterer store komikernavne som Amy Poehler, Aziz Ansari og Kevin Hart, og som samtidig er producerakkrediteret på nærmest alle de bedste komikerdrevne komedieserier i USA, fra ‘Better Things’ til ‘Insecure’.

Dave Beckys fulde udtalelse kan læses her:

Annonce

»Jeg fortryder dybtfølt, og jeg er meget ked af det over ikke at have lyttet eller forstået, hvad der skete med Dana og Julia. Hvis jeg havde, ville jeg have taget hændelsen så seriøst, som den fortjente, og jeg ville have konfronteret Louis, hvilket havde været den rette ting at gøre«.

»Jeg fortæller det her, så andre ikke laver de samme fejl, som jeg gjorde. På det tidspunkt hørte jeg historien på tredjehånd, og jeg fortolkede samtalen som to kvinder, der fortalte en historie om et seksuelt møde med dengang gifte Louis. Om end det var enormt pinligt, så fortolkede jeg på ingen måde interaktionen som truende eller ikke-konsensuel. Jeg misforstod den afslappede måde, historien blev fortalt til mig – i stedet burde jeg have indset, at det måtte være en maske, der skulle skjule deres uro og ubehag i kølvandet på hans forkastelige opførsel«.

»Min hensigt var at søge diskretion for at beskytte, hvad jeg troede var en sag om utroskab. Jeg forstår nu, at mit svar blev tolket som en trussel, der skulle skjule en seksuel forseelse. Men det er ingen undskyldning. Det, jeg gjorde, var forkert, og igen er jeg enormt ked af det«.

»I retrospekt reagerede jeg i blinde fra en ensidig, priviligeret position. Indtil sidste uge kendte jeg kun til denne ene, isolerede episode. Selvom det lyder naivt, så er det sandt. Aldrig nogensinde, i alle disse år, var der nogen, som nævnte nogle af de andre hændelser, som blev offentliggjort for nylig – jeg er rystet over at høre om dem. Jeg har indset, at min status medførte en atmosfære, hvor den slags nyheder aldrig nåede frem til mig, eller værre endnu, der fik det til at virke, som om den slags beretninger ikke betød noget for mig. De betyder enormt meget«.

»Jeg vil tage tid til at reflektere over det her, til at belære mig selv dagligt, og til at stræbe efter en mere oplyst sti. Jeg vil sikre mig, at alle stemmer omkring mig bliver hørt, og at alle bliver behandlet respektfuldt og empatisk. Mere end noget ønsker jeg at skabe et miljø, der er et bedre, sikrere og mere retfærdigt sted«.

Læs også: ‘Game of Thrones’-stjerne revser Louis C.K.’s undskyldning