»Sjældent stærk musikdokumentar« – se den rørende ’Amy’ på C More

Mægtige Disney bøjer sig for journalistboykot

Mægtige Disney bøjer sig for journalistboykot
Chris Hemsworth og Tom Hiddleston i 'Thor: Ragnarok'.

En længerevarende kontrovers mellem Disney og Los Angeles Times ser ud til at få form for afslutning – indtil videre. Konflikten startede, da L.A. Times inden for kort tid bragte to dybdegående artikler, der anklagede den mægtige mediekonglomerat for igennem to årtier at sikre sig diverse skattemæssige fordelagtigheder med byen Anaheim, der huser Disneyland Los Angeles.

Disney svarede igen med en pressemeddelelse om, at Los Angeles Times’ information var »forudindtaget og ukorrekt«, og at de »svigtede basale journalistiske standarder« for efterfølgende at nægte dagbladet adgang til pressevisninger på ’Thor: Ragnarok’ og de kommende ’Coco’ og ’Star Wars: The Last Jedi’.


Det fik tirsdag en stor kritikersammenslutning af Los Angeles Film Critics Association, The New York Film Critics Circle, The Boston Society of Film Critics og The National Society of Film Critics til at udelade enhver Disney-film fra deres årlige kåringer i sympati med L.A. Times.

Selv instruktøren (og tidligere publicist) Ava DuVernay (’Selma’), som ellers er i Disney-folden med sin kommende ’A Wrinkle in Time’, udtrykte stor støtte til den forende journaliststands kamp mod mediegiganten.

Annonce


Disneys magtdemonstration rakte alligevel en tand for vidt, og for undgå at skade deres image yderligere og skade Oscar-chancerne har man nu valgt at stoppe forbuddet mod avisen.

»Vi har haft produktive diskussioner med det nyligt indsatte lederstab hos Los Angeles Times angående vores specifikke bekymringer, og resultatet er, at vi er blevet enige om at genoprette adgang for, at deres filmanmeldere kan gå til visninger«, skriver Disney i et officielt statement.

Disneys imperium synes at ekspandere dag for dag, og forleden gik der ligefrem rygter om, at de var på vej til at opkøbe FOX, som blandt andet ligger inde med rettighederne til ’X-Men’, ’Alien’ og ’Avatar’-franchisene. Sagen med journalisterne viser imidlertid, at studiet trods den monopollignende tilstand ikke bare kan buldre sig frem som sine superheltekarakterer, men stadig skal tage hensyn til omverdenen.

Læs også: Disney trækker sig ud af Netflix og starter egen streamingtjeneste