Peter Aalbæk Jensen tager orlov i Herfølge under undersøgelser af Zentropa

Peter Aalbæk Jensen tager orlov i Herfølge under undersøgelser af Zentropa

Da blikket først blev rettet mod Peter Aalbæk Jensen og Zentropa i kølvandet på #MeToo-bølgen, tog Zentropa-ledelsen det ganske stille og roligt.

Men efter samarbejdspartnere som Film i Väst tog afstand fra Aalbæk og hans reaktion på anklagerne om krænkelser og sexchikane, fik piben en anden lyd. Peter Aalbæk blev udelukket fra alle ledelsesmøder, måtte ikke længere have assistenter og måtte ikke længere udtale sig på vegne af selskabet, som han selv stiftede i 1992.

Nu skriver Zentropa så i en pressemeddelelse, at Peter Aalbæk Jensen »har meddelt bestyrelsen og ledelsen, at han ønsker at blive hjemme i Herfølge, indtil arbejdstilsynets rapport foreligger, og imens den interne arbejdsmiljøproces pågår«.

Zentropas ledelse har i den sidste uge, forlyder det i pressemeddelelsen, gennemført dialogmøder med alle medarbejdere, ligesom der er udformet et første internt udkast til retningslinjer for arbejdsmiljø, som »omhandler medarbejder- og ledelsesholdning til mobning og chikane, og hvorledes enhver kan agere i virksomheden for at bevare et godt arbejdsmiljø«.

Man kan således roligt sige, at Zentropa står midt i en kulturændring, og det store spørgsmål er, om Aalbæk – der trådte ud af ledelsen allerede i 2016 og siden har ageret som almindelig producer – kan vende tilbage til barakkerne i Filmbyen, eller om den midlertidige orlov bliver forlænget til en egentlig pensionering.

Læs også: Filmredaktør om Zentropa-sag – »Alle-fucking-vidste-det«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af