»Et spektakulært portræt af en diva« – se filmen om Grace Jones på C More

Tarantino gider ikke Netflix – foretrækker sit eget bibliotek på 8000 film

Tarantino gider ikke Netflix – foretrækker sit eget bibliotek på 8000 film

Quentin Tarantino er et omvandrende filmbibliotek, hvilket hans egne værker også bærer præg af. Instruktøren har ikke mindst sin filmekspertise fra B-films biografer i 70’erne og sin tid i videobutikken Video Archives gennem 80’erne, hvor han skrev ’True Romance’,  ’Natural Born Killers’ og ’Reservoir Dogs’. Og han savner den tid.

I et uddrag fra bogen ’I Lost it at The Video Store: A Filmmakers’ Oral History of a Vanished Era’, som Indiewire har publiceret, beklager Tarantino den udvikling, filmforbruget har gennemgået. Og han anklager Netflix for at begrænse folks nysgerrighed og horisont.

»Jeg er overhovedet ikke begejstret for streaming. Jeg kan godt lide noget hårdt og håndgribeligt, og jeg kan ikke klare at se film på min laptop. Jeg bruger slet ikke Netflix. Jeg har videoer fra Video Archives. De gik nedenom og hjem, og jeg købte alt deres indhold, hen ved 8000 vhs’er og dvd’er«, udtaler ’Pulp Fiction’-instruktøren i bogen.

Det er ikke for meget sagt at kalde Quentin Tarantino for traditionalist, idet han også holder god gammeldags 70mm-film i hævd som på sin seneste film ’The Hateful Eight’ og hans kommende ’1969’-produktion, mens de fleste andre nutidige instruktører arbejder digitalt.

I ’I Lost it at The Video Store: A Filmmakers’ Oral History of a Vanished Era’, der er skrevet af Tom Roston, kan man foruden Tarantino læse om Kevin Smith, David O. Russell og Darren Aronofskys forhold til vhs og overgangen til streaming.

Læs også: Nye detaljer afsløret om Quentin Tarantinos »ikke Charles Manson«-film

Advertisement